Sisustus

Tällaista on rakentaa taloa asuntomessuille – Elmo ja Kiira rakentavat Kouvolan asuntomessuille suunnittelemansa Dekolakua

Asuntomessut 2019 järjestetään Kouvolassa. Elmo ja Kiira rakentavat messuille oma taloaan, Dekolakua, joka on myös Dekon asuntomessukohde. Parin lähtökohtana on rakentaa koti muuttuviin elämäntilanteisiin. Lue Elmon ja Kiiran mietteitä rakennusprojektin alkuvaiheilta!

”Idea omakotitalon rakentamisesta asuntomessuille tuli meille molemmille yllätyksenä. Luimme tästä mahdollisuudesta lehdestä ja päätimme tarttua tilaisuuteen. Alueena Pioneeripuisto on miljöön ja sijainnin puolesta meille täydellinen.

Elmon ja Kiiran asuntomessuprojekti on alkanut jo kaksi vuotta sitten.
“Olemme olleet asuntomessuprojektin kimpussa päivittäin jo lähes kaksi vuotta”, Elmo Uusitalo ja Kiira Partti sanovat, Tuure-koira komppaa.

Messualue rakentuu keskelle entistä punatiilistä kasarmialuetta aivan Kymijoen rantaan ja suojellun ikimetsän kupeeseen. Koria sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kouvolasta ja vaikkapa Helsingistä.”

Lue myös: Lapsiperheen kirppislöydöillä sisustettu koti on upea näyttö kierrätyksestä – katso kuvat ja nappaa Susannan vinkit!

Koti muuntuviin elämäntilanteisiin

”Se, minkälaisen kodin halusimme rakentaa, ei ollut selvää projektiin lähtiessämme. Päädyimme lopulta muuttovalmiiseen yksikerroksiseen Dekotaloon, jonka L-mallisen pohjan olemme itse suunnitelleet.

Lähtökohtana oli rakentaa koti mahdollisimman käytännöllisesti ja kestävästi muuttuviin elämäntilanteisiin. Halusimme kauniin ja avaran olohuone-keittiötilan ja L:n toiseen siipeen makuuhuoneet ja pesutilat. Aikaa kestäviksi materiaaleiksi valitsimme sisustussuunnittelja Memmu Pitkäsen kanssa vaalean saarniparketin, mikrosementin, kivitasot ja vaaleat pinnat.

Ulkoa Elmon ja Kiiran tuleva asuntomessukoti on jo lähes valmis.
Elmon ja Kiiran tuleva koti näyttää ulkoapäin jo lähes valmiilta. Kuva: Elmo Uusitalo

Talo ja autokatos näyttävät sisältä ja ulkoapäin lähes valmiilta ja siksi rakennukselta lähteminen iltaisin tuntuu vaikealta. Alkumetreistä lähtien oli selvää, että meidän talo on ulkoapäin kauttaaltaan musta. Niinpä talo sai nimensä kouvolalaisen mustan herkun mukaan, Dekolaku.

Toivottavasti kevätaurinko sulattaa lumet nopeasti, jotta pääsemme mahdollisimman aikaisin vielä keskeneräisen pihan kimppuun. Odotamme jo kovasti lämmintä kesää sekä heinäkuussa alkavia messuja ja messuvieraita.”

Asuntomessut Kouvolassa 12.7.–11.8.2019.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tällaista on rakentaa taloa asuntomessuille – Elmo ja Kiira rakentavat Kouvolan asuntomessuille suunnittelemansa Dekolakua

Sinun täytyy kommentoidaksesi.