Sisustus

Tavoitteena allergiavapaa sisustus? Näillä vinkeillä pääset alkuun

Allergiakodissa sisäilmaan ja viihtyvyyteen voi vaikuttaa kodintekstiilien, kalusteiden ja materiaalien valinnoilla.

Kevään tullen ja siitepölykausien lähestyessä kodin sisäilmaan on hyvä kiinnittää erityistä huomiota. Siivouksen lisäksi viihtyvyyteen voi vaikuttaa monilla sisustusvalinnoilla.

Ole tarkkana pintamateriaalien kanssa

Monet pinnoitteet ja maalit saattavat vapauttaa huoneilmaan allergiaa aiheuttavia sisäilman epäpuhtauksia. Suosi mieluiten aidoista materiaaleista tehtyjä puu- tai kivilattioita ja tarkista, että seinämaalit eivät sisällä haitallisia yhdisteitä. Allergiselle sopivat esimerkiksi luonnonmukaiset savi- ja kalkkimaalit.

Kuva:

Valitse makuuhuoneeseen luonnonkuituja

Allergisille sopivia makuuhuoneen materiaaleja ovat tiheäkuituiset kankaat, kuten puuvilla ja satiini. Peitoissa ja tyynyissä käytettävä untuva saatttaa allergisoida monia, joten sen käyttöä kannattaa allergiakodissa välttää tai ainakin tutkia ja tutustua peittonsa täytemateriaaliin tarkkaan. Muista myös tuulettaa ja vaihtaa sänkytekstiilit tarpeeksi usein.

Kuva:

Onko viherkasveista hyötyä vai haittaa?

Viherkasvit voivat toimia sisäilman puhdistajina, mutta moni kasvi saattaa myös aiheuttaa allergiaa. Tehokkaita ilmanpuhdistajia ovat muun muassa kirjovehka, araliat, sulkasaniainen ja palmut. Muista kuitenkin, että multa kerää helposti hometta, joten vaihda se riittävän usein.

Kuva:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tavoitteena allergiavapaa sisustus? Näillä vinkeillä pääset alkuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.