Sisustus

Tulevaisuuden hana voi olla vesiputous

Miltä pesuallashana voisi tulevaisuudessa näyttää? Axor kutsui maailmankuulut arkkitehdit ja muotoilijat luomaan unelmahanansa. Tuloksena oli viisi uniikkia, käsityönä tehtyä tuotetta.

Axor WaterDream 2016 -konsepti antoi suunnittelijoille täysin vapaat kädet niin materiaalien, toiminnallisuuden kuin muotojen suhteen. Suunnittelijat saivat laittaa henkilökohtaiset toiveensa peliin ja luoda juuri heitä miellyttävän tuotteen. Hanan runko-osana oli Axorin U-Base, joka mahdollistaa saumattoman liitoksen vastakappaleeseen eli juoksuputkeen. Näin hanoissa voidaan yhdistää erilaisia materiaaleja kuten lasia ja posliinia. Suunnittelijoiden luomukset esiteltiin Milanon Fuorisalone-tapahtuman yhteydessä.

Tanskalais-italiainen designduo GamFratesi loihti Zen-hanaansa oman tulkintansa japanilaisesta puusuihkulähteestä. Siinä on minimaalinen veden virtaus ja muodoltaan se heijastaa luonnon ja veden yhteyttä.

Brittiläinen arkkitehti David Adjayen muotoili virtaviivaisen Ritual-hanan, jossa vesi ilmestyy esiin mustan graniittilaatan alta. Kiilan muotoinen juoksuputki on pronssia.

Saksalaisen Werner Aisslingerin The Sea and the Shore on suihkulähteen ja hyllyn hybridi, jonka materiaalina on savi.

Axor WaterDream 2016_The Sea and the Shore by Werner Aisslinger

Ruotsalaisen design-duo Frontin Water Steps on esteettisesti kaunis, muodon ja veden leikkisään yhteistyöhön luottava hana. Vesi virtaa metallisten PVD-pinnoitteisten pintojen yli.

Jean-Marie Massauduin veistoksellisen Mimicry-hanan materiaalina on marmori.

Hanat ovat prototyyppejä eivätkä ne ole tulossa tuotantoon. Tutustu tuotteisiin tarkemmin täältä. Axorin myynnissä olevaan hanamallistoon voit tutustua täältä: Hansgrohe.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulevaisuuden hana voi olla vesiputous

Sinun täytyy kommentoidaksesi.