Sisustus

Tunnelmavalo helposti kodin eri tiloihin: 5 vinkkiä

Illat pimenevät ja sade ropisee ikkunaan. Nyt on juuri se oikea aika ryhtyä vastatoimiin. Ripusta kotiisi tunnelmavalo ja karkoita synkkyys.

1. Valonauhoja ja luonnollisia kransseja

Helppo tunnelmavalo syntyy, kun ohuita valonauhoja ripustetaan erilaisille tasoille. Ja aivan yhtä hyvin voit aloittaa kranssihyggeilyn jo nyt. Kevyet talvikranssit ovat kiva sisustusidea tunnelman tuomiseksi.

Lue myös: Ruusukranssi metallirenkaaseen

Kransseihin haetaan materiaalit luonnosta. Kokeile kanervaa, mustikanvarpua tai talviota kranssiisi. Tuttu eucalyptus näyttää toki yhäkin ihanalta, mutta uskalla kokeilla kotimaisia vaihtoehtoja ja ylläty!

Toimittajan vinkki: Hain pitkään ohuita renkaita kransseihini. Toivoin keksiväni hyvän ja kestävän materiaalin. Sattumalta oivalsin, että roskiin menossa ollut varjostin oli ihan käsivoimin purettavissa renkaiksi. Vain tukipinnat menivät roskiin, ja säästin tulevia kranssitöitä varten molemmat ulkorenkaat varjostimesta.

Valkoinen tunnelmavalo, paperivalosarja

Paperiset joulukoristeet ovat yhä viehättäviä. Varmista talven tunnelma lumikidekuvioisella Kide-valosarjalla, 20 e, Airam. Joulua odotellessa on glögilasin kanssa kiva kokoontua askartelemaan paperista koristeita.

Paperitähdillä koristelu on helppo sisustusidea kaamoskotiin. Katso Dekon paperitähtiohjeet sekä vaihtoehtoinen ohje graafiselle tähdelle.

Lue myös: Jouluvalot 7 tavalla – ideoita jouluvaloilla sisustamiseen

2. Tunnelmavalo: Koolla on väliä

Kohta on myös se aika käsillä, kun kutsutaan ystävät koolle pikkujoulun kunniaksi. Mikä onkaan ärsyttävänpää, kuin juuri katsekorkeudelle astellut kukkaset tai kynttilät illallispöydässä?

Messinkiset korkeat kynttilänjalat

Asettele kukkaset pöytien päätyihin tai mahdollisimman matalina pöytää myötäillen. Jotexin messinkiset Elise-kynttilänjalat ovat riittävän korkeat ja kapeat pikkujoulupöytään, 65,90 e/ 2k pl. Korkeat kynttilänjalat tuovat ihanasti valoa pöytään, mutta eivät estä näkyvyyttä keskustelukumppaniisi pöydän toiselle puolelle.

 

3. Lyhty tuo tunnelmavaloa pimeyteen

Asettele reilu ryhmä lyhtyjä pihallesi ja toivota pimeys tervetulleeksi. Sommittele samaan settiin kantikkaat ja sylinterinmalliset lyhdyt. Yhdistele tiikkiä ja mustaa.

Virittele lyhtyihin ajastettavat led-kynttilät, jotka loistavat huoletta kahdeksan tuntia kerrallaan. Led-kynttilän tunnelmavalo ei sammu tihkusateesta eikä ole vahdittava, kuten avotuli kynttilässä olisi.

18 cm:n korkuinen led-kynttilä ajastimella, 17,99 e, Clas Ohlson. Lyhdyt alk. 170 e, Finnishdesignshop.

Lue myös: Jouluvalot turvallisesti pihalle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnelmavalo helposti kodin eri tiloihin: 5 vinkkiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.