Sisustus

Vintage-huonekalut – 5 parasta paikkaa tehdä löytöjä!

Monet hinkuvat vintagekalusteiden perään, mutta mistä niitä varmasti löytää? Katso tästä Dekon viisi vinkkiä!

Kirpparit, tori.fi ja huuto.net ovat loistavia vintage-huonekalujen löytöpaikkoja, jos sinulla on aikaa ja energiaa koluta, vertailla ja tutkia tarjontaa. Mutta jos etsinnässäsi on laadukas vintage-kaluste tai design-esine, joka on kaivettu kuolinpesien ja huutokauppojen suosta, silloin vintage-kalusteliike on oikea osoite. Hinnat ovat toki korkeampia kuin ne, mitä itse kirpparilta koluttu maksaa, mutta toisaalta rahaa vastaan säästää aikaa eikä tule huijatuksi. Vintage-huonekalut ovat useimmiten hyvin aikaa kestäviä ja siten hintansa väärtejä.

Lue myös: Paras kirpputori Uudellamaalla x 5 – näiltä kirppareilta teet vielä sisustuslöytöjä!

Esittelemme  viisi vintagekalusteliikettä, joista löytyy osaamista ja takuuvarmaa tyyliä.

1 Fargo Vintage: vintage-huonekalut 1950- ja 60-luvulta

Helsingin Kalliossa sijatseva Fargo Vintage myy erityisesti 1950-60 -luvun kalusteita ja esineitä, mutta sieltä voi löytää mitä vaan ihanasta mummon jalkalampusta 1980-luvun tuoliin. Nettisivujen verkkokauppa myy  varaston kalusteita ja esineistöä, Kallion myymälän tavarat löytyvät yrityksen Facebook-sivuilta, jossa tuotteita voi myös varata. Mikä parasta, Fargon hinnat ovat kohtuullisia.

vintagekaluste, vintage-huonekalut

Kuva: Fargo Vintage

2 Nordic Vintage Shop

Nordic Vintage Shop, entinen Unik Uleåborg, on Oulusta kotoisin oleva yritys. Nordic Vintage Shop aloitti aluksi kivijalkamyymälänä, mutta on nyt vienyt tarjontansa kokonaan verkkoon, mistä se voi palvella Suomea koko Eurooppaa myöten. Valikoima koostuu erityisesti ruotsalaisesta 1950-70 -luvun kalusteista, valaisimista ja esineistä. Tuotteiden kunto on yritykselle erityisen tärkeää, ja he tarvittaessa kunnostavat, entisöivät tai modernisoivat tuotteen ennen myyntiä.

3 Roomage

Kun haluat tarkalla silmällä kuratoituja, kovien nimien suunnittelemia vintage-kalusteita, Roomage on oikea osoite. Skandinaavisia kalusteita ja valaisimia myyvällä helsinkiläisellä liikkeellä on valikoimissaan myös harvemmin nähtyjä ja uniikkeja juttuja. Hintoja sivuilla ei näy, mutta niitä voi tiedustella kalusteen alla olevan lomakkeen kautta.

vintagekaluste, vintage-huonekalut

Kuva: Roomage

4 Kruuna

Helsingin Kruununhaassa sijaitseva Kruuna on erikoistunut pohjoismaiseen taideteollisuuteen ja taiteeseen.  Kaikki kalusteet, valaisimet, tekstiilit ja keramiikka-ja lasiesineet on tarvittaessa entisöity asianmukaisesti, sillä Kruuna ei myy designesineitä, jotka on turmeltu väärin korjausmenetelmin. Täältä löydät siis takuuvarmasti kalusteen, joka on pidetty hyvänä tai entisöity erittäin hyvin.

vintagekaluste, vintage-huonekalut

Kuva: Kruunakalusteet

5 Fasaani Antiikki ja Helsinki Secondhand

Tästä tuhatneliöisestä kellarihallista sijaitsevasta aarreaitasta löytyy niin designia kuin teollisuustyylisiä harvinaisuuksia ja maalaisromanttisia kalusteita. Myymälästä saa tilattua myös kuljetuksen tavaroille, ja Fasaanilla on suuri myymälä myös Lohjalla. Täältä saa myös löytämisen iloa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vintage-huonekalut – 5 parasta paikkaa tehdä löytöjä!

Vintagea

Kiitos vinkeistä, kolme tuttua, näistä Roomage ehdoton suosikkini. Kaikissa näissä butiikeissa kallista. Roomage on tyylikkäästi vintage, Fargo Vintage puolestaan vähän nuhruinen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.