Sisustus Tilaajille

Johannan ja Danielin unelma vanhasta talosta toteutui – sitä ennen talo piti kuitenkin purkaa ja siirtää

Johanna ja Daniel Ventuksen vöyriläinen sukutalo siirrettiin Mustasaareen ammattilaisvoimin. ”Halusimme päästä muuttamaan mahdollisimman pian, jotta lapset saisivat kasvaa tässä talossa alusta asti.” 

Joskus pienestä ideasta voi kasvaa suuri unelma, ja jos oikein hyvin käy, haave ­vielä toteutuukin. Tämän tietävät ­Johanna ja Daniel Ventus, jotka vielä viisi ­vuotta sitten asuivat tyytyväisinä vanhassa talossa ­Turussa. Pohjanmaalta kotoisin oleva paris­kunta oli suunnitellut, että kun perhe jossain vaiheessa kasvaisi, saattaisi olla aika palata koti­konnuille. Kiirettä ei kuitenkaan ollut.

”Kun esikoisemme Ylva oli parin kuukauden ikäinen, hain ja sain työpaikan Yleltä Vaasasta. Myös Daniel löysi paikkakunnalta alansa työtä, joten tuli aika pakata muuttokuorma”, Johanna kertoo.

Perhe muutti aluksi Johannan äidin luo ja aloitti sieltä käsin oman kodin etsimisen. He pallottelivat erilaisia ideoita vanhan kunnostamisesta uusvanhan pystyttämiseen ja jopa ­äidin taloon jäämiseen.

”Sitten oli vielä sukumme omistuksessa ­oleva talo Vöyrissä. Olin joskus leikkinyt ajatuksella sen kunnostamisesta, mutta asia oli jäänyt vain mielen tasolle.”

Johanna rakastaa tilavaa ja valoisaa keittiötä. Ikkunat teki paikallinen puuseppä vanhan mallin mukaan. Suopakuurattu lautalattia on nautinto paljaan jalan alla. 1960-luvun täyspuiset kaapistot ovat talon alku­peräiset kyyhkysensinistä väriä myöten. Saareke tehtiin vanhan keittiön alakaapeista. 
Pohjanmaalaisia perinteitä noudattaen tehty takka-leivinuunikokonaisuus on kookas uusi tulokas, mutta Johannan mukaan yhtä tärkeä kuin talon sielu. Mittavan muuraustyön teki perinnemuurari Mikko Nylander Toholammilta. Pinta maalattiin itse valkoiseksi. Vanhassa talossa saa olla nykyaikaisuuksiakin, kuten saarekkeen rosterinen liesituuletin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.