Paratiisi takapihalla

10 vinkkiä kotipuutarhurille - vieraile tapahtumissa!

pikkutaimi

Kevät on täynnä puutarhatapahtumia, joissa kotipuutarhuri voi saada opastusta ja tehdä hankintoja. Parhaimmillaan mukana olosta nauttii yhdessä puutarhaystävien kanssa.

Puutarhatoimittajan kalenteri on täyttynyt kasvukauden hienoista tapahtumista ympäri maata. Tässä 10 tapahtumaa, joissa kannattaa olla mukana!

1 PuutarhaSuomi 100 -tapahtuma 24.-25.3.2017, Allergiatalo, Helsinki. Pääjärjestäjä Puutarhanaiset ry. Näyttely nostaa esille puutarha-alan ja kotipuutarhojen merkityksen Suomen itsenäisyyden 100 -vuotistaipaleella. Perjantaina asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin kello 14.00-15.00 ja kello 17.00-18.00. Lisätietoa PuutarhaSuomi 100

2 Turun Piha- ja Puutarha -messut Turun Messukeskuksessa 31.3.-2.4. Messuilla uppoudutaan  mm. suosittuun kaupunkiviljelyyn. Tarjolla on perinteisesti keväisiä  elämyksiä ja vinkkejä omiin puutarhaharrastukseen. Lisätietoa Turun messukeskus.

3 Kevätpuutarha-tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4. Messuilta esillä uusimmat trendit ja käytännön vinkit puutarhaan, pihaan ja parvekkeelle. Samaan aikaan voi tutustua myös mökkimessuihin. Lisätietoa Helsingin messukeskus.

4 Piha- ja puutarhamessut Porin Karhuhallissa 22.-23.4.  Mitä pihassasi, puutarhassasi tai parvekkeellasi kasvaa ensi kesänä?  Ajankohta hankinnoille on ainakin mainioin! Lisätietoa Satakunnan messut.

5 Puutarhamyymälät pitkin kevättä. Olen intohimoinen puutarhoilla, puutarhamyymälöissä ja puutarhoissa vierailija. Puutarhamyymälöissä nautin vihreydestä, kukinnasta ja teen ostoksiakin. Kannattaa käydä useamminkin!

 

marketanpuisto espoo

Muista myös nämä tapahtumat kevään ja kesän mittaan:

1 Pohjanmaan suurmessut Vaasassa 22.-23.4.2017

2 Kotipuutarha VERSOOo, Helsingissä 13.5.2017

3 Puutarhapäivä Marketanpuistossa, Espoo 20.5.2017

4 Avoimet puutarhat, ympäri Suomea 2.7.2017

5 Asuntomessut, Mikkelissä 14.7.-13.8. 2017

avoimet puutarhat
Avoimet puutarhat tapahtumassa pääsee vierailulle myös yksityispuutarhoihin. Kuvassa Maria Mellinin kodikas puutarha Sammatissa.

 

Tapahtumarikasta kevättä!

terveisin puutarhatoimittaja Paula

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: 10 vinkkiä kotipuutarhurille - vieraile tapahtumissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *