Paratiisi takapihalla

Varaudu hallaöihin, suojaa kasvit!

Alppikärhö ruukussa seinän vierellä otti varaslähdön kevääseen.

Takatalvi uhkaa koko maata. Varaudu suojaamaan kasvit pakkaselta.

Nyt kannattaa seurata tarkasti säätiedotuksia. Tulossa saattaa tulla ankaraakin hallaa Etelä-Suomea myöten. Seuraa tilannetta Foreca ja Ilmatieteenlaitos.

Paratiisi takapihalla -puutarhan konstit hallantorjuntaan.

Siirrämme sisälle arimmat ruukuissa kasvavat kasvit, kuten pikkutaimet ja kesäkukat. Kylmät päivät eivät karaistuneita taimia haittaa, mutta pakkasta ne eivät kestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämmittämättömässä kasvihuoneessa kasvit nostellaan lattialta pöydille ja hyllyille ja kiedotaan kasvuharsoon. Onneksi pelargonit ehtivät jo tottua kevätsäähän.

 

Arvokkaat kohtuukokoiset kasvit voi kietoa ulkonakin kasvuharsoon. Seinänvierustan alppikärhö saa hupun, jos luvataan useita pakkasasteita.

 

Kosteaan tilaan tarkoitettu lämmitin kasvihuoneessa on hintansa fäärti, kun kasvihuonetta voi käyttää huhtikuulta alkaen. Kasvihuoneen turviin voi siirtää myös kesäkukkia tarvittaessa.

 

Kostea maa sitoo lämpöä ja haihtuva vesi suojaa hallalta edes vähän. Onneksi yöllä satoi! Viljelmillä hallantorjuntaan käytetään myös läpi yön kestävää sadetusta.

Sanomalehtipaperia pahvilaatikon sisälle ja laatikko arvokkaan taimen päälle. Kuvassa hallantorjuntahattu kesäkuun alusta. Iso taimen päälle kumottu saviruukkukin lämmittää.

 

Karaistuneet sipulikukat ja orvokit eivät ole pikkupakkasista moksiskaan ulkona eivätkä kasvihuoneessa.

Lämpimämpää säätä odotellen!

puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Varaudu hallaöihin, suojaa kasvit!

Ritamami

Tämä tuli just ajallaan ohjeena! Nostelin kaikki orvokit ja pelargoniat sisään. Hortensiat eivät myöskään kai kestä pakkasta? Ruukussa ovat vielä ennen mökillä maahan laittoa.

Paula Ritanen-Närhi

Jalohortensiat ruukuissa eivät kestä pakkasta, pidä vaan sisällä kunnes helpottaa. Vantaalla ei tullut ihan niin pahoja yöpakkasia kuin arveltiin, mutta oli kyllä hyvä varautua.

Alotteleva kasvattaja

Hei, myydäänkö Alppikärmöä jokaisessa puutarhamyymälässä? kysessä Helsinki

Paula Ritanen-Närhi

Kyllä pitäisi olla. Ihan yleinen kasvi valikoimissa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *