Paratiisi takapihalla

Keittiöpuutarhassa vihertää - perunoita kukkaruukusta?

Kokeile varhaisperunoiden kasvatusta kotona. Tammikuussa ruukkuun istutetut perunat ovat jo taimella.

Kun istuttelin yrttejä keittiöpuutarhaan, mieleen juolahtivat myös siivouksessa läytyneet itäneet perunat. Helpompaa viljelykasvia saa laatikkoviljelijä hakea, joten miksei perunankasvatus onnistuisi keittiössäkin kasvilamppujen alla.

 

Ei tässä mitään tolkuttomia satotoiveita ole, mutta kasvun ihme kiinnostaa. No, maistuisivat perunatkin! Otin itäneet Annabellat ja muutaman tuntemattoman jauhoisen perunan, ja istutin ne isoihin muoviruukkuihin.

Vähän kukkamultaa pohjalle ja perunat siihen. Muutamassa päivässä ne jo taimettuivat, ja lisäsin multaa. Mullan lisäys vastaa perunoiden multaamista kasvimaalla.

Pari viikkoa istutuksesta komeat perunantaimet kaipasivat jo toisen multauksen. Siirsin ruukut vielä parempaan valoon, ja nyt vain kastellaan ja odotellaan. Jännittävää!

Lisääkin perunoita on itämässä. Kun siemenperunat tulevat kauppoihin, ostoslistalla kesäperunoiden kasvatukseen ruukuissa, kestokasseissa ja viljelylaatikoissa ovat lajikkeet Annabella ja Siikli. Molemmat ovat maukkaita ja kiinteitä.

Lue lisää intohimoisesta kassiperunaharrastuksestani aiemmista blogijutuistani. Peruna sopii myös parvekeviljelyyn!

Kokeiluniloa, terveisin puutarhatoimittaja Paula

 

 

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keittiöpuutarhassa vihertää - perunoita kukkaruukusta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *