Paratiisi takapihalla

Kukkakimppu lahjaksi isälle - yhdessä ammattilaisen kanssa!

kukkakimppu

Leikkokukille on aina paikka kotonamme, arki- ja juhlapäivinä. Nyt valitsimme kukat ja sidoimme kimpun isänpäiväksi yhdessä floristin kanssa.

Nyt täytyy oikein miettiä ja ottaa floristi avuksi päätöksentekoon. Tavallisesti perjantaisin vain kipaisen sesongin kukat kylmiöstä, ja pyydän ammattilaisen sitomaan viikonloppukimppuni.

Pieni pyöreä kimppu ja sen verran leveä mansetti, että neliömalliseen vaasiin sopii. Tutut sitojat tietävät jo, mitä haluan.

 

floristi-sitoo-kimppua

Marja-sitojani auttoi valitsemaan kukat myös isänpäivän lahjaksi miehelleni. Korkea kapea kimppu oli heti hänen mielessään. Yhdessä valitsimme kukat, ja aika lailla yhtä mieltä oltiin alusta pitäen!

 

kimpun-kukat

Kimppuun sidottiin kolme antiikinliilaa neilikkaa ’Hypnose’, kaksi valkoista freesiaa, kaksi vihertävää germiiniä ’Kermit’ ja liila inkalilja. Tässä ne vielä odottavat pöydällä, kun sitoja kerää tarvikkeet ja työvälineet eteensä.

kukkakimpun-kokoaminen

Vihreiksi valittiin verililjapuun lehtiä, tuonenkieloja ja ruscusta. Kädessään sitoja pitää varret tukevasti spiraalilla, jotta kukat sijoittuvat kimpussa oikeisiin kohtiin. Tässä vaiheessa varret voivat olla erimittaisia, ne leikataan samaan pituuteen myöhemmin.

kimppu-sidottavana

Kimppua koottiin pala palalta. Vihreitä vähän vaihdettiinkin, jotta kimpusta tulee ryhdikäs. Nyt alkaa valmistua!

solmii-kimpun

Lopuksi kimppu sidottiin yhteen niinellä, jonka sitkeyden sitoja varmisti kierrättämällä nauhan käyttöön vesiastian kautta.

kissa-ja-kukat

Kotona kukkien veteen laitamista seurasi innolla 1-vuotias venäjänsinisemme Hulda. Kimpun maljakkoveteen laittamisen äänimaailma, sanomalehtipaperin rahina ja maljakkoveden litinä, kiinnostivat kovasti.

Kädenlämpöistä vettä, leikkokukkavirkistettä ja tuoreet leikkauspinnat varmistavat kukkien kestävyyden. Hyvin iloinen oli vastaanottajakin kukista, vaikka hieman etuajassa kukat tulivatkin.

Mitä kimppu maksoi? 23 euroa sisältäen kukat ja sidonnan. Kannattaa katsoa jo kylmiössä yksittäisten kukkien hinnat, jotka vaihtelevat sesongin mukaan.

Hyvää isänpäivää kaikille, terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakimppu lahjaksi isälle - yhdessä ammattilaisen kanssa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *