Aamuinen graavilohilautanen
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- noin 200 g graavilohta
- keitettyjä uusia perunoita
- tilliä
pinaattimunakas
- noin 250 g pinaattia
- vettä, suolaa
- nokare voita
- tai muuta rasvaa
- 4 munaa
- 0.5 dl maitoa
- ripaus (aromi)suolaa ja mustapippuria
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Kokoa myöhäiselle aamupalalle kalalautanen graavilohesta ja uusista perunoita. Valmista lisäksi kesäinen pinaattimunakas jokopannulla tai uunissa.
2. Huuhdo pinaatinlehdet ja poista kovat lehtiruodit. Kiehauta lehdet kokoon suolalla maustetussa vedessä. Valuta pinaatti ja purista liika vesi pois. Paista pinaattia vähässä rasvassa kevyesti pannulla. Sekoita munat ja maito. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito pannulle pinaatin päälle. Hyydytä liikuttelemalla munakasmassaa. Ripota päälle juustoraastetta ja anna juuston sulaa.
VINKKI: Munakkaan voi tehdä myös uunissa. Jaa kiehautettu pinaatti voideltuihin pikkuvuokiin ja kaada päälle munakasseos. Peitä pinta juustoraasteella ja kypsennä 250-asteisessa uunissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aamuinen graavilohilautanen