Annarellan persikkapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 1 ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 keltuaista
- 1 sitruuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g vehnäjauhoja
- 75 g sulatettua voita
- ¾ dl maitoa
täyte:
- 500 g tuoreita, kypsiä persikoita
- ¾ dl marsala-viiniä tai
- (hyytelösokeria)
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi persikat kulhoon ja kostuta ne marsala-viinillä tai sitruunasta puristetulla mehulla. Anna maustua taikinan valmistamisen ajan.
- Vaahdota sokeri, kananmuna ja keltuaiset. Raasta mausteeksi sitruunasta kuori. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen voisulan ja maidon kanssa.
- Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä sille taikina. Aseta persikkaviipaleet kauniisti kehään taikinan päälle. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes sekä persikat että piirakkapohja ovat kauniin ruskeat.
- Jos haluat piirakan pintaan houkuttavaa kiiltoa, valmista hyytelösokerista ja marsalaviinistä tai sitruunamehusta hyytelösokeripakkauksessa olevan ohjeen mukaan kiille. Piirakka maistuu espresson ja marsalaviinin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Annarellan persikkapiirakka