Reseptit

Annarellan persikkapiirakka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 1 ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 keltuaista
  • 1 sitruuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita
  • ¾ dl maitoa

täyte:

  • 500 g tuoreita, kypsiä persikoita
  • ¾ dl marsala-viiniä tai
  • (hyytelösokeria)

Valmistusohje

Annarellan persikkapiirakka
  1. Kuori ja viipaloi persikat kulhoon ja kostuta ne marsala-viinillä tai sitruunasta puristetulla mehulla. Anna maustua taikinan valmistamisen ajan.
  2. Vaahdota sokeri, kananmuna ja keltuaiset. Raasta mausteeksi sitruunasta kuori. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen voisulan ja maidon kanssa.
  3. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä sille taikina. Aseta persikkaviipaleet kauniisti kehään taikinan päälle. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes sekä persikat että piirakkapohja ovat kauniin ruskeat.
  4. Jos haluat piirakan pintaan houkuttavaa kiiltoa, valmista hyytelösokerista ja marsalaviinistä tai sitruunamehusta hyytelösokeripakkauksessa olevan ohjeen mukaan kiille. Piirakka maistuu espresson ja marsalaviinin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Annarellan persikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.