Reseptit

Aprikoosijuustokakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 100 g piparkakkuja
  • 50 g pistaasimanteleita tai pähkinöitä
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • noin 400 g säilöttyjä aprikooseja
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 250 g sitruunarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa

Kastike

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl vettä tai omenamehua
  • 1 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 1 dl inkiväärilikööriä (KWD Ginger Classique) tai 2 tl inkivääriraastetta ja 1 dl omenamehua

Valmistusohje

Aprikoosijuustokakku

Aprikoosijuustokakku sopii talvikauden kahvipöytään tai juhla-aterian jälkiruoaksi. Uunissa kypsennetty juustokakku tarjotaan aromikkaan aprikoosikastikkeen kera.

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja vuoraa reunat paperisuikaleilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyöräytä pohjataikinan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunaan. Valuta aprikoosit liemestään ja lado ne kakkupohjan päälle.

2. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustokakku kylmänä aprikoosikastikkeen kanssa.

3. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta keitos ja tarjoa se juustokakun kanssa.

Kokeile myös muita hurmaavia juustokakkureseptejä:
Appelsiinijuustokakku
Amerikkalainen juustokakku
Suklainen juustokakku
Ruoka.fi: Karpalojuustokakku

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.