Reseptit
yli 60 min
6

Himahella

Klassikkoruoka: Merimiespihvit

Merimiespihvit on klassikkoruoka, joka nimestään huolimatta kypsyy padassa. Herkullinen viikonloppuruoka, jossa peruna, liha ja olut muodostavat herkullisen liiton.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g luutonta naudan ulkofileetä tai sisä- , ulko- tai kulmapaistia
2 rkl voita tai öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
1 1/2 -2 kg perunoita (kiinteä lajike)
3 isoa sipulia
1/2 tl maustepippuria
2 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia
(1 dl kuivattuja, liotettuja sieniä)
2-4 valkosipulin kynttä
suolaa
2 dl vettä
1/2 dl riista- tai lihafondia
1 (3,3 dl) plo tummaa olutta

Lisäksi

etikkasäilykkeitä

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista viipaleet öljyssä/voissa, mausta suolalla ja maustepippurilla.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
  3. Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin hieman suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan niin, että neste peittää koko komeuden.
  4. Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 150-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä, säätimen asento kaksi tai kolme.
  5. Tarjoa merimiespihvien kanssa etikkasäilykkeitä. Lue myös Himahellan postauksesta Klassikkoruoka: Merimiespihvit ruoan tarina.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.