
Cake popsit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 13 annosta
Ainekset
- noin 200 g maustekakkua, esimerkiksi tiikerikakkua
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl appelsiinimarmeladia
- 2 tl rommia
pinnalle:
- noin 200 g valkosuklaata
- hopeista elintarvikekimallejauhetta (leivontatarvikekaupoista)
Valmistusohje
1. Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi massaksi. Massan tulee olla kosteahkoa, jotta se voidaan pyöritellä palloiksi. Lisää tarvittaessa hieman marmeladia massaan.
2. Pyörittele seoksesta tasakokoisia palloja ja nosta ne hetkeksi kovettumaan jääkaappiin. Työnnä palloihin tikkaritikut.
3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kasta pallot suklaaseen, valuta ylimääräinen pois ja nosta uudelleen jähmettymään jääkaappiin. Sivele kovettuneiden suklaakuorrutteisten tikkareiden pinnalle halutessasi kimallejauhetta.
- Vinkki! Cake popseja eli kakkutikkareita voi tehdä lähes mistä tahansa ylijääneestä kakkupohjasta tai kuivakakusta. Kakkupohja murustetaan ja pehmennetään esimerkiksi tuorejuustolla. Sitten se maustetaan, kuorrutetaan ja koristellaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cake popsit