Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku on juhlien lemppari ja ajaton klassikko, joka maistuu koko perheelle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Gluteeniton porkkanakakku

  • 250 g porkkanoita hienoksi raastettuna (3-4 dl valmista raastetta)
  • 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl soijajuomaa

Kuorrute

  • 50 g leivontamargariinia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Gluteeniton porkkanakakku valmistuu helposti näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (halk 24 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat.
  2. Sekoita jauhot, fariinisokeri, rouhitut saksanpähkinät, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, kardemumma ja suola huolellisesti keskenään. Lisää öljy, soijajuoma ja porkkanaraaste. Sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa, uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa. 
  4. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Vinkki! Koristele halutessasi esimerksiksi pähkinärouheella tai teemaan sopivilla makeisilla. Koristeeksi sopivat myös marengit. Kun vaihdat tuorejuuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon, sopii gluteeniton porkkanakakku myös vegaaniseen ruokavalioon.

gluteeniton porkkanakakku
Gluteeniton porkkanakakku pukeutuu koristeluiden avulla juhlaan kuin juhlaan sopivaksi.

Lue myös Anna.fi: Porkkanakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton porkkanakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.