Reseptit
yli 60 min
24
Kiitos

Porkkanakakku

Porkkanakakku on yksi suosituimmista leivonnaisista ympäri vuoden. Maukkaan porkkanakakun salaisuus on taikinaan raastettava mehukas porkkana ja runsas kanelin maku. Pellillä helposti valmistuvassa kakussa parasta on useiden herkkusuiden mielestä kuorrutus. Se tehdään amerikkalaiseen tyyliin sulatejuustosta, voista ja tomusokerista. Koristelussa voi käyttää luovuutta. Porkkanakakku saa olla tarjolla simppelinä neliönä tai taidokkaasti koristeltuna leivoksena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porkkanakakku: pohja

5 kananmunaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
4 porkkanaa hienoksi raastettuna (noin 6 dl)
250 g voita sulatettuna

Porkkanakakku: kuorrutus

150 g voita
300 g sulatejuustoa
4 1/2 dl tomusokeria

Keskustelu

Tulisiko kuorrutteeseen kuitenkin tuorejuustoa (ei sulatejuustoa)?

Hei! Kuorrutukseen sopii mainiosti myös maustamaton tuorejuusto. On ihan makuasia, käyttääkö sulatejuustoa vai tuorejuustoa. Joidenkin mielestä sulatejuusto on se ainoa oikea ja alkuperäinen. Toisten mielestä tuorejuusto on raikkaampi vaihtoehto.

Suosikkipiirakkani ollut Jyväskylän Palokan emäntäkoulusta lähtien 80- luvulla.
Kannatan sulatejuustoa. Koskenlaskijaa käytän ja sulatan sen voin kera ja lopuksi sokerit. Tämä kuorrute on ”kiinteäpintaista ”,ei tahmaista jäähtyneenä. Pakastaminen onnistuu paremmin. Tuorejuusto ok myös,mutta pinta jää ”tahmaiseksi ”.

Kommentoi juttua: Porkkanakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X