Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanakakku pellillinen

Porkkanakakku pellillinen on yksi suosituimmista leivonnaisista ympäri vuoden. Maukkaan porkkanakakun salaisuus on taikinaan raastettava mehukas porkkana ja runsas kanelin maku. Pellillä helposti valmistuvassa kakussa parasta on useiden herkkusuiden mielestä kuorrutus. Se tehdään amerikkalaiseen tyyliin sulatejuustosta, voista ja tomusokerista. Koristelussa voi käyttää luovuutta. Porkkanakakku saa olla tarjolla simppelinä neliönä tai taidokkaasti koristeltuna leivoksena.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Porkkanakakku pellillinen

  • 5 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 4 porkkanaa hienoksi raastettuna (noin 6 dl)
  • 250 g voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 150 g voita
  • 300 g sulatejuustoa
  • 4 ½ dl tomusokeria

Valmistusohje

Porkkanakakku pellillinen leivotaan helposti näin:

  1. Porkkanakakku pellillinen valmistuu helposti. Vatkaa 5 kananmunaa ja 5 desilitraa sokeria sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita toisessa kulhossa 5 desilitraa vehnäjauhoja, ruokalusikallinen leivinjauhetta, ruokalusikallinen kanelia, kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja neljäsosa teelusikallista suolaa.
  3. Lisää munasokerivaahtoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi. Kääntele taikinaa nuolijalla, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet kunnolla.
  4. Raasta 4 porkkanaa pienellä terällä mehukkaaksi raasteeksi. Sekoita taikinaan noin 6 desilitraa porkkanaraastetta ja 250 grammaa voita sulatettuna.
  5. Laita leivinpaperiarkki uunipellille, jonka koko on noin 30 cm x 40 cm. Kaada taikina uunipellille.
  6. Paista porkkanakakku pellillinen 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Vaahdota kuorrutusta varten 150 grammaa huoneenlämpöistä voita ja 300 g sulatejuustoa sähkövatkaimella. Lisää 4 1/2 desilitraa tomusokeria ja sekoita tasaiseksi.
  8. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele kakku sokerimassaporkkanoilla tai koristerakeilla.

Lue myös: Annin porkkanakakku hurmaa herkkusuut – selvitimme hittikakun salaisuuden

Lue myös Anna: Mehevä porkkanakakku on ikisuosikki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanakakku pellillinen

Tuorejuusto

Tulisiko kuorrutteeseen kuitenkin tuorejuustoa (ei sulatejuustoa)?

Uura Hagberg

Hei! Kuorrutukseen sopii mainiosti myös maustamaton tuorejuusto. On ihan makuasia, käyttääkö sulatejuustoa vai tuorejuustoa. Joidenkin mielestä sulatejuusto on se ainoa oikea ja alkuperäinen. Toisten mielestä tuorejuusto on raikkaampi vaihtoehto.

Kaisa Liukkonen

Tuorejuustoa,sulatejuusto on liian rankka

Hannele

Suosikkipiirakkani ollut Jyväskylän Palokan emäntäkoulusta lähtien 80- luvulla.
Kannatan sulatejuustoa. Koskenlaskijaa käytän ja sulatan sen voin kera ja lopuksi sokerit. Tämä kuorrute on ”kiinteäpintaista ”,ei tahmaista jäähtyneenä. Pakastaminen onnistuu paremmin. Tuorejuusto ok myös,mutta pinta jää ”tahmaiseksi ”.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.