Greippiposset
Greippiposset on uskomattoman helppo valmistaa ja lopputulos vie kielen. Possetit voi tehdä myös jostain muusta hapokkaasta. Sitruuna- tai tyrnimehut ovat sopivan hapokkaita hyydyttämään kerman.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Greippiposset
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 verigreippi (1 raastettu kuori ja ¾ dl tuorepuristettua mehua)
Mantelikrokantti
- ¾ dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- 4 2 dl:n vetoista annosastiaa tai
- 6 1 ½ dl:n vetoista annosastiaa
Valmistusohje
Greippiposset tehdään helposti näin:
- Keitä viisi desilitra kuohukermaa ja yksi desilitra sokeria kattilassa viisi minuuttia välillä sekoittaen.
- Pese yksi verigreippi huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Purista mehua ¾ desilitran verran.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kuoriraaste ja mehu. Sekoita kevyesti. Kaada seos annosastioihin ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
- Valmista mantelikrokantti. Valmistele kuumuuden kestävälle alustalle leivinpaperi. Sulata paistinpannulla yksi desilitra sokeria. Ota 3/4 desilitra mantelilastuja valmiiksi viereen. Älä sekoita sokeria, vaan liikuttele seosta pyörittelemällä pannua. Kun sokeri on sulanut ja paahtuneen ruskeaa, lisää mantelit. Kaada seos leivinpaperille ja levitä nuolijalla reippaasti ohueksi levyksi. Anna jäähtyä kovaksi krokantiksi ja murra paloiksi juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa greippiposset mantelikrokantin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset -vanukas syntyy vain kolmesta raaka-aineesta
Lue myös Anna.fi: Verigreippiä ja jogurttia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Greippiposset