Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jääkylmä mansikkatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 dl tomusokeria

täyte:

  • 3 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl mansikkalikööriä tai -mehua
  • 3 dl pilkottuja puutarha- ja metsämansikoita
  • 2 dl vispikermaa

Valmistusohje

 

1. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Vaahdota munanvalkuaisia ja reilu puolet tomusokerista, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen loput tomusokerista ja sekoita, kunnes seos on jähmeää ja kiiltävää. Nostele joukkoon mantelirouhe varovaisesti sekoittaen.

2. Piirrä leivinpaperoidun uunipellin päälle kaksi halkaisijaltaan 20 sentin ympyrää. Jaa marenkiseos ympyröiden päälle. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopuksi. Anna pohjien kuivua seuraavaan päivään.

3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kulhossa. Kypsennä lämpimän vesihauteen päällä koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa. Nosta kulho pöydälle ja vatkaa vaahto kylmäksi. Mausta vaniljasokerilla ja liköörillä tai mehulla. Lisää marjat, jätä osa koristeeksi. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.

4. Vuoraa noin 20-senttinen irtopohjavuoka kelmulla. Nosta sille vuorotellen marenkilevy ja sen päälle täytettä. Peitä kakku kelmulla ja jäädytä yön yli.

5. Ota kakku sulamaan ennen tarjoamista. Kakku irtoaa, kun kastat vuoan kylmään veteen. Siirrä vadille ja koristele marjoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jääkylmä mansikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.