Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jonna Geagean fetakolmiot

Jonnan bravuuri ovat kreikkalaiset fetakolmiot, joita hän on tehnyt vuosikaudet. Vuosien saatossa ohje on muokkautunut täydelliseksi. Pakastealtaan filotaikinan sisälle kääritään tietenkin fetajuustoa, joka on maustettu sitruunalla ja persiljalla. Pasteijat syödään sellaisenaan tai osana mezepöytää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
32  annosta

Ainekset

Täyte

  • 250 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Taikina

  • 8 filotaikkina-arkkia
  • 1 dl oliiviöljyä tai sulatettua voita

Valmistusohje

Jonna Geagean fetakolmiot valmistuvat helposti näin:

  1. Murenna feta kulhoon ja lisää tuorejuusto sekä hienonnettu persilja. Riko muna lasiin ja vatkaa haarukalla sen rakenne rikki. Lisää kananmuna fetaseokseen. Lisää mustapippuria, suolaa ja sitruunamehua. Sekoita hyvin.
  2. Ota filotaikinapakkaus sulamaan ajoissa. Se sulaa parissa tunnissa huoneenlämmössä ja jääkaapissa vähän pidempään. Avaa pakkaus ja avaa rullalle kieritetty taikina. Ota kahdeksan levyä filotaikinaa työpöydälle. Loput levyistä säilyvät jääkaapissa muoviin käärittynä pari päivää.
  3. Pöydälle leipomista varten otetut filotaikina-arkit pitää säilyttää kosteina esimerkiksi kostutetun puhtaan pyyhkeen alla. Kuivunutta taikinaa on vaikea käsitellä ja se repeilee helposti. Käsittele vain yksi taikina-arkki kerrallaan.
  4. Voitele taikina-arkki sulalla voilla tai oliiviöljyllä. Leikkaa taikina-arkki neljään pitkittäiseen osaan. Lusikoi vasempaan alakulmaan lusikallinen fetatäytettä. Taita taikinasuikaletta täytteen päälle niin, että muodostuu kolmio. Taittele kolmiota niin, että olet käyttänyt koko suikaleen. Näin saat lehtevän taikinakuoren täytteelle. Toista lopuilla taikina-arkeilla sama ja käytä kaikki fetatäyte.
  5. Nosta kolmiot uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti öljyllä tai voilla.
  6. Paista 190 asteessa ensin 10 minuuttia. Nosta lämpöä 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia. Tarjoile Jonna Geagean fetakolmiot heti kuumina sellaisenaan tai esimerkiksi fetasalaatin kanssa.
Jonna Geagean fetapasteijat
Jonna Geagean fetakolmiot tehdään filotaikinasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2024.

Lue myös Anna.fi: Oliivi-juustosarvet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jonna Geagean fetakolmiot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.