Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijat

Vegepiirakoiden täytteenä on uunipaahdettua kurpitsaa. Paahtaminen on paras tapa kypsentää kurpitsa. Kokeile!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

1 annos rahka-voitaikinaa

Täyte:

1/2 myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
4 oksaa tuoretta timjamia
100 g Stilton-homejuustoa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl korppujauhoja
1/2 tl suolaa

Voiteluun:

1 kananmuna

Päälle:

seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista rahka­voitaikina ja pidä sitä kylmässä tunti ennen valmis­tusta.

2. Halkaise kurpitsa, mausta öl­jyllä, chilillä ja timjamilla. Paah­da pehmeäksi 200 asteessa. Poista siemenet. Soseuta mal­to sauvasekoittimella. Muren­na joukkoon juusto, rouhitut pähkinät ja korppujauho. Mausta suolalla.

3. Kauli taikinasta jauhoja apuna käyttäen levy (18 x 60 cm). Leikkaa pitkittäin noin 20 pitkää nauhaa, noin 3–4 cm leveitä. Levitä täytettä nauhalle, voitele munalla toi­nen pää ja rullaa kiinni, pai­na saumakohta kiinni. Jätä saumakohta alaspäin ja laita pellille. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin­siemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

kurpitsa-saksanpähkin-homejuustopasteijat

Vegepasteijoiden täytteenä on uunipaahdettua kurpitsaa. Paahtaminen on paras tapa kypsentää kurpitsa. Kuva: Pekka Holmström

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Pikkusuolaista kasvissyöjille:

miniartisokkamuffinit

Miniartisokkamuffinit

sienipiirakat

Sienipiirakat

juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut

Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X