Kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijat
Valmistusohje
1. Valmista rahkavoitaikina ja pidä sitä kylmässä tunti ennen valmistusta.
2. Halkaise kurpitsa, mausta öljyllä, chilillä ja timjamilla. Paahda pehmeäksi 200 asteessa. Poista siemenet. Soseuta malto sauvasekoittimella. Murenna joukkoon juusto, rouhitut pähkinät ja korppujauho. Mausta suolalla.
3. Kauli taikinasta jauhoja apuna käyttäen levy (18 x 60 cm). Leikkaa pitkittäin noin 20 pitkää nauhaa, noin 3–4 cm leveitä. Levitä täytettä nauhalle, voitele munalla toinen pää ja rullaa kiinni, paina saumakohta kiinni. Jätä saumakohta alaspäin ja laita pellille. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Vegepasteijoiden täytteenä on uunipaahdettua kurpitsaa. Paahtaminen on paras tapa kypsentää kurpitsa. Kuva: Pekka Holmström
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Pikkusuolaista kasvissyöjille:
Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijat