Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsa-sinihomejuustopasteijat

Vegepiirakoiden täytteenä on uunipaahdettua kurpitsaa. Paahtaminen on paras tapa kypsentää kurpitsa. Kokeile!

Ainekset

Taikina:

  • 1 annos rahka-voitaikinaa

Täyte:

  • ½ myskikurpitsa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 100 g Stilton-homejuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ tl suolaa

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Päälle:

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kurpitsa-saksanpähkinä-homejuustopasteijat leivotaan helposti näin:

1. Valmista rahka­voitaikina ja pidä sitä kylmässä tunti ennen valmis­tusta.

2. Halkaise kurpitsa, mausta öl­jyllä, chilillä ja timjamilla. Paah­da pehmeäksi 200 asteessa. Poista siemenet. Soseuta mal­to sauvasekoittimella. Muren­na joukkoon juusto, rouhitut pähkinät ja korppujauho. Mausta suolalla.

3. Kauli taikinasta jauhoja apuna käyttäen levy (18 x 60 cm). Leikkaa pitkittäin noin 20 pitkää nauhaa, noin 3–4 cm leveitä. Levitä täytettä nauhalle, voitele munalla toi­nen pää ja rullaa kiinni, pai­na saumakohta kiinni. Jätä saumakohta alaspäin ja laita pellille. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin­siemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

kurpitsa-saksanpähkin-homejuustopasteijat
Vegepasteijoiden täytteenä on uunipaahdettua kurpitsaa. Paahtaminen on paras tapa kypsentää kurpitsa. Kuva: Pekka Holmström

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Pikkusuolaista kasvissyöjille:

miniartisokkamuffinit

Miniartisokkamuffinit

sienipiirakat

Sienipiirakat

juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut

Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsa-sinihomejuustopasteijat

Lukija461729

Miksi ohjetta Kurpitsa-sinihomepiirakat sanotaan vegepiirakoiksi?
Rahka-voitaikina ja sinihomejuusto ei ole vegaanista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.