Jouluspritz
Jouluspritz on raikas juoma, joka maistuu glögin sijaan aattona tai tapaninpäivän brunssilla. Jos joulusta jää jälkiruokaviinejä, kuten portviiniä tai limoncelloa, käytä pullon pohjat tähän drinkkiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
Ainekset
Jouluspritz
- 1 osa porviiniä tai muuta jälkiruokaviiniä (kokeile myös limoncelloa)
- 1 osa kuohuviiniä esim. proseccoa
- 1 osa kivennäisvettä tai soodaa
- appelsiiniviipaleita
- kanelitankoja
Lisäksi
- paljon jäitä
Valmistusohje
Jouluspritz sekoitetaan helposti näin:
- Täytä punaviinilasi jäillä.
- Kaada päälle yksi osa jälkiruokaviiniä, esimerkiksi portviiniä, sen päälle yksi osa kuohuviiniä esimerkiksi proseccoa ja sen päälle yksi osa kivennäisvettä tai soodaa.
- Lisää lasiin kaksi viipaletta appelsiinia ja kaksi kanelitankoa. Tarjoa jouluspritz heti.
Lue myös: Blossa Spritz
Lue myös Anna.fi: Aperol Spritz
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluspritz