Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluspritz

Jouluspritz on raikas juoma, joka maistuu glögin sijaan aattona tai tapaninpäivän brunssilla. Jos joulusta jää jälkiruokaviinejä, kuten portviiniä tai limoncelloa, käytä pullon pohjat tähän drinkkiin. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Jouluspritz

  • 1 osa porviiniä tai muuta jälkiruokaviiniä (kokeile myös limoncelloa)
  • 1 osa kuohuviiniä esim. proseccoa
  • 1 osa kivennäisvettä tai soodaa
  • appelsiiniviipaleita
  • kanelitankoja

Lisäksi

  • paljon jäitä

Valmistusohje

Jouluspritz sekoitetaan helposti näin:

  1. Täytä punaviinilasi jäillä.
  2. Kaada päälle yksi osa jälkiruokaviiniä, esimerkiksi portviiniä, sen päälle yksi osa kuohuviiniä esimerkiksi proseccoa ja sen päälle yksi osa kivennäisvettä tai soodaa.
  3. Lisää lasiin kaksi viipaletta appelsiinia ja kaksi kanelitankoa. Tarjoa jouluspritz heti.

Lue myös: Blossa Spritz

Lue myös Anna.fi: Aperol Spritz


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluspritz

Sinun täytyy kommentoidaksesi.