Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulutorttupiirakka

Joulutorttupiirakka on hauska vaihtoehto perinteiselle joulutortulle. Koristele helposti valmistuva torttupiirakka minikokoisilla tähtitortuilla. Tässä on kauden hittiherkku!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Joulutorttupiirakka

  • 3 esikaulittua torttutaikinalevyä (pakaste)
  • 100 g paistonkestävää luumumarmeladia
  • 70 g paistonkestävää vaniljakreemiä

Koristeluun

  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten joulutorttupiirakka valmistetaan:

Torttupiirakka ja minijoulutortut leivotaan helposti näin:

  1. Sulata kolme esikaulittua torttutaikinalevyä.
  2. Laita kaksi levyä piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja nipistä levyt yhteen. Painele levyt vuoan pohjalle ja reunoille sentin matkalta.
  3. Lusikoi kolme ruokalusikallista paistonkestävää luumumarmeladia tai valitsemaasi hilloa tai kreemiä piirakan pohjalle.
  4. Leikkaa yksi taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa sen jälkeen neliöt vielä neljään pienempään neliöön. Leikkaa kulmista keskelle viillot, että saat tehtyä tähtitorttuja. Taittele minijoulutortut tähden muotoon ja nosta keskelle torttua nokare paistonkestävää marmeladia tai kreemiä. Nosta minijoulutortut piirakan päälle.
  5. Paista joulutorttupiirakka 220 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  6. Koristele tomusokerilla. Tarjoa torttupiirakka omenaglögin kanssa.

Vinkki! Voit kokeilla tähän ohjeeseen myös muita paistonkestäviä hilloja tai tee suolaiset täytteet juustosta.

joulutorttupiirakka
Joulutorttupiirakka koristellaan supersuloisilla minitähtitortuilla. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Kurkkaa ohjeet viiteen erilaiseen joulutorttumalliin.  


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulutorttupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.