Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timanttitorttu

Timanttitorttu on tuttu joululeivonnainen uudella tavalla taiteltuna. Lusikoi torttujen täytteeksi kauniin sävyistä kirsikkamarmeladia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Timanttitorttu

  • 5 esikaulittua voitaikina- tai torttutaikinalevyä (pakaste)

Täyte

  • 10 rkl paistonkestävää rommi- kirsikkamarmeladia (Esim. Pirkka)

Valmistusohje

Timanttitorttu leivotaan helposti näin:

1. Nosta viisi esikaulittua voitaikina- tai torttutaikinalevyä sulamaan leikkuulaudan päälle. Levyjä on helpompi leikata, kun ne ovat vielä hieman kohmeita, eivätkä aivan lämpimiä.

2. Leikkaa neljä viiltoa aloittamalla viilto neliön kulmasta noin 1 cm:n päässä taikinan reunasta. Viillä seuraavaan kulmaan viistosti. Käännä nelilötä ja leikkaa jokainen kulma samalla tavalla.

3. Nosta leikatun osan kärki puoleen väliin vastakkaista sivua. Nosta aina toinen toisen päälle. Nipistä tai paina taikinan kärki kiinni alla olevaan taikinaan.

4. Lusikoi jokaisen tortun päälle ruokalusikallinen paistonkestävää rommi-kirsikkamarmeladia. Paista torttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoa timanttitorttu lämpimänä.

Vinkki! Kaipaatko vaihtoehtoja marmeladille? Kurkkaa joulutorttujen makeimmat täytteet.

Katso video timanttitortun taittelusta:

torttu

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot joulutortut kerma-voitaikinasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timanttitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.