Timanttitorttu
Timanttitorttu on tuttu joululeivonnainen uudella tavalla taiteltuna. Lusikoi torttujen täytteeksi kauniin sävyistä kirsikkamarmeladia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Timanttitorttu
- 5 esikaulittua voitaikina- tai torttutaikinalevyä (pakaste)
Täyte
- 10 rkl paistonkestävää rommi- kirsikkamarmeladia (Esim. Pirkka)
Valmistusohje
Timanttitorttu leivotaan helposti näin:
1. Nosta viisi esikaulittua voitaikina- tai torttutaikinalevyä sulamaan leikkuulaudan päälle. Levyjä on helpompi leikata, kun ne ovat vielä hieman kohmeita, eivätkä aivan lämpimiä.
2. Leikkaa neljä viiltoa aloittamalla viilto neliön kulmasta noin 1 cm:n päässä taikinan reunasta. Viillä seuraavaan kulmaan viistosti. Käännä nelilötä ja leikkaa jokainen kulma samalla tavalla.
3. Nosta leikatun osan kärki puoleen väliin vastakkaista sivua. Nosta aina toinen toisen päälle. Nipistä tai paina taikinan kärki kiinni alla olevaan taikinaan.
4. Lusikoi jokaisen tortun päälle ruokalusikallinen paistonkestävää rommi-kirsikkamarmeladia. Paista torttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoa timanttitorttu lämpimänä.
Vinkki! Kaipaatko vaihtoehtoja marmeladille? Kurkkaa joulutorttujen makeimmat täytteet.
Katso video timanttitortun taittelusta:
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot joulutortut kerma-voitaikinasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Timanttitorttu