Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruusutorttu

Ruusutorttu on joulun suloisin herkkuhitti! Ruusun muotoon taiteltu torttu täytetään vaniljakreemillä ja päälle ripotellaan kookoshiutaleita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Ruusutorttu

  • 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)

Täyte

  • 200 g vaniljakreemiä (Valio)

Pinnalle

  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten ruusutorttu valmistetaan:

Ruusutorttu valmistuu helposti näin:

  1. Sulata iso voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina puolta ohuemmaksi jauhoja apuna käyttäen.
ruusutorttu vaihe 1

2. Paina taikinasta muotin tai lasin avulla halkaisijaltaan noin 7,5 cm:n kiekkoja. Voit koota jämäpalat yhteen ja kaulia ne uudelleen levyksi. Leikkaa jokaisen kiekon reunoihin neljä 2 sentin viiltoa ylös, alas ja reu­noille. Pursota kiekkojen keskelle vaniljakreemi. Käännä ensin yksi sakara kehystämään täytettä.

ruusutorttu vaihe2

3. Käännä vastasakara päälle.

ruusutorttu vaihe 3

4. Käännä loput sakarat samoin, jotta piiraasta tulee ruusunmuotoinen.

5. Voitele ruusutortut kanamu­nalla ja ripottele pinnalle kookos­hiutaleita.

6. Paista 225-­asteisessa uu­nissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä, kunnes tortut ovat täysin jäähtyneet. Koristele ruusutorttu tomus­okerilla.

Vinkki! Tarjoa ruusutorttu vaalean glögin kanssa.

ruusutorttu

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Omena-valkosuklaa-tähtitortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusutorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.