Reseptit
yli 60 min
15
Kiitos

Kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Nyhtöpullan täytteeksi sopivat kuivatut hedelmät ja marjat. Kokeile myös muita pähkinöitä sekä omenakuutioita ja kinuskikastiketta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl voita
noin 8 dl vehnäjauhoja

täytteeksi

100 g voita
2 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
1 1/2 dl pekaanipähknöitä

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja anna liuteta. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja sulatettu voi.

2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin tunti.

3. Painele taikina pyöreäksi levyksi pöydälle jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levy noin 64 palaan terävällä puukolla tai metallisella taikinalastalla. Pyöritä palat pikkupulliksi. Dippaa jokainen pala ensin sulatetussa voissa ja sitten kauttaaltaan sokeri-kaneliseoksessa. Laita taikinapalat voideltuun torvivuokaan (tilavuus noin 2 1⁄2 litraa) päällekkäin ja ripottele väleihin rouhittua pähkinää. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30–35 minuuttia, voit kokeilla pullan kypsyyttä puutikulla. Anna jäähtyä vuoassa. Kumoa ja nauti kahvipöydässä.

Vinkki: Pullan päälle voi tehdä tomusokerikuorrutteen: sekoita tasaiseksi tahnaksi 1 1/2 dl tomusokeria ja 2 rkl maitoa. Levitä pullan päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Vaihtelua perinteiseen pullaan:

Bostonkakku

Karpalo-pähkinäbostonkakku

pähkinäpullat

Pähkinäpullat

tahmeat herkkupullat

Tahmeat herkkupullat

Ruoka.fi: Nyhtöpulla (Monkey bread)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X