Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Monkey bread – nyhtöpulla maistuu ihanasti kanelilta ja pekaanipähkinöiltä

Nyhtöpullan täytteeksi sopivat kuivatut hedelmät ja marjat. Kokeile myös muita pähkinöitä sekä omenakuutioita ja kinuskikastiketta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Monkey bread, pullataikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 8 dl vehnäjauhoja

Monkey bread, täyte

  • 100 g voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 ½ dl pekaanipähknöitä

Valmistusohje

Monkey bread leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja anna liuteta. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja sulatettu voi.

2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin tunti.

3. Painele taikina pyöreäksi levyksi pöydälle jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levy noin 64 palaan terävällä puukolla tai metallisella taikinalastalla. Pyöritä palat pikkupulliksi. Dippaa jokainen pala ensin sulatetussa voissa ja sitten kauttaaltaan sokeri-kaneliseoksessa. Laita taikinapalat voideltuun torvivuokaan (tilavuus noin 2 1⁄2 litraa) päällekkäin ja ripottele väleihin rouhittua pähkinää. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 30–35 minuuttia, voit kokeilla pullan kypsyyttä puutikulla.

5. Anna pullan jäähtyä vuoassa. Kumoa monkey bread -nyhtöpulla ja nauti kahvipöydässä.

Vinkki! Pullan päälle voi tehdä tomusokerikuorrutteen: sekoita tasaiseksi tahnaksi 1 1/2 dl tomusokeria ja 2 rkl maitoa. Levitä pullan päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Lue myös: Karpalo-pähkinäbostonkakku

Lue myös: Pähkinäpullat

Lue myös: Tahmeat herkkupullat

Ruoka.fi: Nyhtöpulla (Monkey bread)


Kommentoi

Kommentoi juttua: Monkey bread – nyhtöpulla maistuu ihanasti kanelilta ja pekaanipähkinöiltä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.