Reseptit

Kesäunelma

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 75 g mantelijauhetta

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • Kylmää vettä
  • 2 limettiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g (2 prk) limevalkosuklaarahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1.5 dl soseutettua mansikkaa tai vadelmaa
  • 2 rkl sokeria

pinnalle:

  • 1 dl mansikanmakuista vispikermaa
  • mansikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Kesäunelma

1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kuumenna uuni 225-asteeseen.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos ja lopuksi mante- lijauhe. Kaada taikinapellille ja kyp- sennä225- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa torttulevystä kaksi pienen kakkuvuoan pohjan kokoista pyöreää levyä (halkaisija 20 cm). Aseta toinen levy kakkuvuoan pohjalle.

4. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Kiehauta limettimehu. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita liivateliemi, limetin kuoriraaste, sokeri ja kermavaahto rahkan joukkoon. Kaada noin puolet seoksesta vuokaan.

6. Sekoita sokerilla maustettu marjasose jäljellä olevaan rahkaan ja kaada seos vuokaan, kun alempi kerros on hieman hyytynyt. Aseta toinen torttulevy seosten peitoksi, peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

7. Irrota kakku vuoasta, aseta tarjoiluvadille. Peitä pinta vaahdotetulla kermalla ja marjoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäunelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.