Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banoffeekakku

Banoffeekakku on huoleton valinta juhlapöytään. Sen salaisuus piilee lähes karamellimaisen herkullisessa pohjassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 250 g pehmeää suolaamatonta voita
  • 5 dl sokeria
  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl piimää
  • 1 dl kermaviiliä

Täytteet

  • 3 banaania
  • n. 100 g kandisokerikeksejä
  • 1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Banoffeekakku valmistuu helposti näin:

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita kulhossa sekaisin kuivat aineet eli vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa voita ja sokeria noin kolmen minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
  3. Vatkaa keskiteholla voi-sokeriseosta ja lisää kananmunanvalkuaiset yksi kerrallaan. Kaavi välillä taikina kulhon reunoilta, jotta se sekoittuu tasaisesti. Lisää myös vaniljauute.
  4. Vatkaa matalalla teholla ja lisää ensin kolmasosa jauhoseoksesta, sitten puolet piimästä. Lisää taas kolmasosa jauhoseoksesta, toinen puolikas piimästä ja lopuksi loppu jauhoseos. Vatkaa vielä noin 30 sekunnin ajan.
  5. Kääntele taikinaan kermaviili. Älä vatkaa enää.
  6. Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea ja kypsä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. (Pohjan voi valmistaa edellisenä päivänä.)
  7. Kuori banaanit ja murskaa sisus haarukan avulla kulhossa.
  8. Murskaa kandisokerikeksit käsin tai veitsen avulla karkeaksi muruksi. Sekoita karamellisoitua kondensoitua maitoa tölkissä niin että se muuttuu helpommin levitettäväksi.
  9. Vatkaa vispikerma ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi.
  10. Leikkaa kakkupohjalevy neljäksi yhtä suureksi suorakulmioksi. Leikkaa tarvittaessa epätasaisia reunoja pois.
  11. Nosta ensimmäinen levy tarjoiluvadille ja levitä päälle neljäsosa karamellisoidusta kondensoidusta maidosta, kolmasosa murskatuista banaaneista ja neljäsosa kermavaahdosta. Ripottele päälle kandisokerikeksimurua. Toista sama kahdelle seuraavalle kerrokselle. Viimeistele kakun päällinen lopulla kondensoidulla maidolla, kermavaahdolla sekä keksimurulla. Koristele banoffeekakku syötävillä kukilla.

Vinkki! Kokeile kakun sijaan myös makeaa banaani-kinuskipiirakkaa.

banoffeekakku
Banoffeekakku on juhlapöydän lemppari. Sen salaisuus piilee lähes karamellimaisen herkullisessa pohjassa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2024.

Lue myös Anna.fi: Suolakinuski-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banoffeekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.