Reseptit

Keskisuomalainen varpupaisti

Ainekset

  • nippu koivunoksia
  • 1-1,5 kg hirven-, naudan- tai lampaanpaistia
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l vahvaa lihalientä
  • 3 kpl porkkanaa
  • puolikas selleri
  • puolikas palsternakka
  • pala lanttua
  • perunoita
  • 2 kpl sipulia

kastike:

  • paistoliemi
  • 1-2 rkl ohrakasta
  • 50 g voita

Valmistusohje

Keskisuomalainen varpupaisti
  1. Kiehauta koivunvarvut isossa kattilassa ja kuori ne terävällä juuresveitsellä.
  2. Ruskista huoneenlämpöinen paisti voissa pannussa.
  3. Lado varvuista tiheä ristikko uunivuoan tai padan pohjalle. Nosta liha varpuristikolle ja mausta se.
  4. Kuori ja lohko kasvikset ja lado ne paistin ympärille.
  5. Kiehauta lihaliemi paistinpannussa, jossa ruskistit lihan. Kaada liemi paistin päälle.
  6. Kypsennä lihaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Valele paistia ja juureksia kypsymisen aikana ahkerasti liemellä.
  7. Nosta paisti ja juurekset tarjolle.
  8. Siivilöi liemi ja suurusta kastikkeeksi.

Ahkera liemellä valelu pitää varpupaistin mehevänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keskisuomalainen varpupaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.