Kevyt juuresriistakeitto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 300 g poronkäristyslihaa
- 2 tl margariinia
- 2 kpl porkkanaa
- 6 kpl keskikokoista perunaa
- 100 g juuriselleriä
- ½ purjo
- 1.5 l vettä
- 6-7 maustepippuria
- 1 kpl laakerinlehti
- 2 tl suolaa
Lisäksi
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
- Kuumenna rasva pannulla ja lisää siihen jäinen poronkäristys. Ruskista lihaa niin, että palat irtoavat ja paistuvat tasaisesti. Nosta lihat kattilaan.
- Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat sekä juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Puhdista purjo huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasviksia hetken aikaa pannulla ja nosta kattilaan lihojen kanssa. Huuhtele pannu vedellä ja lisää huuhdeliemi kattilaan.
- Lisää vesi sekä mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kaikki aineet ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää keittoon runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa. Tarjoa lisänä tuoretta leipää, esim. rieskoja.
- Keiton voit valmistaa myös paistetusta jauhelihasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt juuresriistakeitto