Reseptit

Koivuhalko-jäätelökakku

Ainekset

kääretorttupohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

mustikka-jäätelötäyte:

  • 0.5 l vaniljajäätelöä
  • ½ prk (100 g) maitorahkaa
  • 2 dl pakastemustikoita

valkosuklaakuorrute:

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa

koristeluun:

  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Koivuhalko-jäätelökakku
  • 10-15 annosta
  • valmistusaika 30 minuuttia
  • jäätymisaika 2-3 tuntia

 

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
  2. Pehmitä vaniljajäätelö ja sekoita joukkoon rahka ja mustikat. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle ja rullaa kääretortuksi. Annajähmettyä pakastimessa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä hetken. Vaahdota kerma. Lisää valkosuklaa kermavaahdon joukkoon vähitellen.
  4. Paloittele tumma suklaa pakastepussiin, sulje pussin suu tiiviisti ja sulata suklaa pitämällä pussia kuumassa vedessä hetken aikaa. Kuivaa pussi talouspaperilla ja leikkaa sen kulmaan pieni reikä.
  5. Ota kääretorttu pakastimesta. Levitä valkosuklaakuorrute lastan avulla sen päälle kauttaaltaan. Pursota lopuksi pinnalle ohuita juovia tummasta suklaasta. Tarjoa välittömästi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Koivuhalko-jäätelökakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.