Koivuhalko-jäätelökakku
- Kasvis
Ainekset
kääretorttupohja:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
mustikka-jäätelötäyte:
- 0.5 l vaniljajäätelöä
- ½ prk (100 g) maitorahkaa
- 2 dl pakastemustikoita
valkosuklaakuorrute:
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
koristeluun:
- 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
- 10-15 annosta
- valmistusaika 30 minuuttia
- jäätymisaika 2-3 tuntia
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Pehmitä vaniljajäätelö ja sekoita joukkoon rahka ja mustikat. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle ja rullaa kääretortuksi. Annajähmettyä pakastimessa leivinpaperiin käärittynä vähintään pari tuntia.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä hetken. Vaahdota kerma. Lisää valkosuklaa kermavaahdon joukkoon vähitellen.
- Paloittele tumma suklaa pakastepussiin, sulje pussin suu tiiviisti ja sulata suklaa pitämällä pussia kuumassa vedessä hetken aikaa. Kuivaa pussi talouspaperilla ja leikkaa sen kulmaan pieni reikä.
- Ota kääretorttu pakastimesta. Levitä valkosuklaakuorrute lastan avulla sen päälle kauttaaltaan. Pursota lopuksi pinnalle ohuita juovia tummasta suklaasta. Tarjoa välittömästi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koivuhalko-jäätelökakku