Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmioleivät

Kolmioleivät ovat kivaa naposteluruokaa. Täytä paahtoleipiä italialaiseen tyyliin kalatahnalla ja oliiveilla. Kotimainen järvikalasäilyke toimii tonnikalan tapaan ja on ekologisempi vaihtoehto.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Kolmioleivät

  • 8-10 vaaleaa paahtoleipäviipaletta

Järvikalatäyte

  • 2 kananmunaa
  • 1 tlk (120 g) luonnonkalasäilykettä
  • 1 dl majoneesia
  • n. 50 g kivettömiä kalamataoliiveja
  • ½ ruukku ruohosipulia

Kurkku-oliivitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ kurkkua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50-80 g kivettömiä kalamataoliiveja
  • ¼-½ tl suolaa
  • ½ ruukku ruohosipulia

Viimeistelyyn

  • 10 kalamataoliivia
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Kolmioleivät valmistuvat helposti näin:

  1. Valmista järvikalatäyte. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuutin ajan. Nosta munat kylmään veteen jäähtymään. Sekoita kulhossa kalasäilyke ja majoneesi. Hienonna oliivit pieniksi paloiksi ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Kuori kananmunat ja murskaa ne haarukalla rikki kalatäytteen joukkoon. Hienonna sekaan ruohosipuli. Mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Valmista kurkku-oliivitäyte. Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi ja sekoita kulhossa tuorejuuston kanssa. Murskaa mukaan valkosipulinkynnet. Hienonna oliivit pieniksi paloiksi ja sekoita ne tahnan joukkoon. Hienonna mukaan ruohosipuli. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat. Lusikoi joka toiselle viipaleelle täytettä ja nosta loput leivät kansiksi. Painele leipiä hieman, jotta täyte asettuu väliin tasaisesti. Leikkaa terävällä veitsellä täytetyt leivät kulmasta kulmaan kolmioiksi eli tramezzineiksi.
  4. Paina leipien keskelle cocktailtikut ja jokaiseen tikkuun oliivit. Nauti kolmioleivät välipalana tai piknikillä.

Vinkki! Kolmioleipien täytteitä voi varioida loputtomasti. Majoneesi ja tuorejuusto tekevät leivistä meheviä. Sekoita makuaineet aina toiseen niistä ja kokeile erilaisia versioita.

kolmioleivät
Kolmioleivät ovat kivaa naposteluruokaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.

Lue myös Anna.fi: Tonnikalakolmioleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmioleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.