Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämpimät kinkkuvoileivät

Lämpimät kinkkuvoileivät ovat tuhtia tavaraa. Leivän väliin tulee runsaasti sinappia, rasvais­ta savukinkkua ja voimakasta gru­yerejuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lämpimät kinkkuvoileivät

  • 16 hapanjuurileipäviipaletta

Lämpimät kinkkuvoileivät, täyte

  • 100 g voita
  • 16 rkl täysjyväsinappia
  • 8 paksua palvikinkkuviipaletta
  • 500 g gruyerejuustoa

Valmistusohje

Lämpimät kinkkuvoileivät tehdään helposti näin:

1. Ota 16 viipaletta hapanjuurileipää. Voitele leivät runsaalla voilla ja sinapilla. Tarvitset sata grammaa voita ja 16 ruokalusikallista täysjyväsinappia.

2. Nosta kahdeksan leivän päälle paksu viipale palvikinkkua. Leikkaa 500 grammaa gruyerejuustoa viipaleiksi ja levitä juustot kinkun päälle. Nosta täytteiden päälle voidellut leivät. Jos haluat, voit voidella leivän ulkopinnat voilla.

3. Laita täytetyt leivät voileipägrilliin ja grillaa, kunnes juusto alkaa sulaa. Tarjoa lämpimät kinkkuvoileivät heti.

Vinkki! Kuvassa on kaksi kerrosleipää päällekäin. Kuudestatoista leipäviipaleesta saat 8 kerrosleipää tai 4 kaksikerroksista leipää.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2021.

Lue myös: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

Lue myös Anna.fi: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämpimät kinkkuvoileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.