Reseptit
yli 60 min
12

Täytetyt focaccialeivät

Focacciassa maistuu rosma­riini, suola ja oliiviöljy. Täytä se piparjuuri­tuorejuustolla ja paahtopaistilla tai uunikuiva­tulla tomaatilla, mozzarellalla ja parmankinkulla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Foccacia-taikina:

50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Pinnalle:

hiutalesuolaa
tuoretta rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä

Täytteet:

100 g piparjuurituorejuustoa
100 g paahtopaistiviipaleita
2 palloa (á 150 g) mozzarellaa
10 uunikuivattua tomaattia (säilykkeenä lasipurkissa)
100 g grillattuja kasviksia esim. munakoisoa tai paprikaa (säilykkeenä lasipurkissa)
30 g parmankinkkua tai hyvää salamia

Valmistusohje

1. Murusta 50 g hiivaa 3 1/2 dl lämmintä vettä. Lisää 7 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa, 1 tl sokeria ja puolet oliiviöljystä eli 1/4 dl. Vaivaa taikinaa koneella reilut 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa loput eli 1/4 dl öljystä.

2. Kohta taikina lämpimässä paikassa liinan alla tunnin ajan.

3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Määrästä tulee puolikas pelti. Tee taikina tuplana, jos haluat täyden pellin.

4. Painele pintaan sormilla koloja ja ripottele päälle hiutalesuolaa sekä rosmariininoksia. Pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä. Anna taikinan kohota vielä 20 minuuttia huoneenlämmössä.

5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Peitä liinalla ja anna jäähtyä.

6. Jäähdytä leipä. Leikkaa focaccia 12 osaan ja halkaise leivät. Täytä puolet leivistä piparjuurituorejuustolla ja paahtopaistiviipaleilla ja puolet uunikuivatuilla tomaateilla, grillatuilla kasviksilla, mozzarellalla ja parmankinkulla tai salamilla.

Lue myös: Juureen leivottu maalaisleipä, spelttifocaccia ja 3 muuta rapeakuorista leipäreseptiä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täytetyt focaccialeivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X