Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuorrutetut lohimedaljongit

Kuorrutetut lohimedaljongit syntyvät helposti, mutta hurmaavat vieraasi varmasti. Piparjuurituorejuustolla kuorrutettu lohi saa ylellisen silauksen ilmakuivatusta kinkusta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ sitruunan mehu

Kuorrutus:

  • 125 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
  • 2 rkl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia

Lisäksi:

  • 100 g ilmakuivattua savukinkkua

Valmistusohje

 

 

Mausta kala suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Sekoita keskenään kuorrutuksen ainekset ja jaa seos kalapalojen päälle.

Kypsennä medaljonkeja 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi ilman rasvaa. Voit tehdä sen myös mikroaaltouunissa kahden talousperiarkin välissä, se vie aikaa noin minuutin täydellä teholla.

Korisele kala rapeilla kinkkusuikaleilla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten, keitettyjen uusien perunoiden ja/tai vihersalaatin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuorrutetut lohimedaljongit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.