Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lähi-idän voileipäkakku

Lähi-idän voileipäkakku täytetään punajuurihummuksella, labnehilla ja broilerilla. Labnehista valmistuvat myös kauniit pallerot voileipäkakun koristeeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

Lähi-idän voileipäkakku

  • 36 vuokaleipäviipaletta
  • 2 dl kasvislientä kostutukseen

Labneh eli valutettu jogurttijusto

  • 2 kg täysrasvaista turkkilaista jogurttia
  • 3 tl hienoa merisuolaa

Lähi-idän voileipäkakku, hummustäyte

  • 500 g punajuurihummusta
  • 100 g yrttituorejuustoa

Lähi-idän voileipäkakku, labneh-korianteritäyte

  • 1/3 labnehia
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Lähi-idän voileipäkakku, broileritäyte

  • 400 g sitruuna-valkosipulimarinoitua broileria paistettuna

Lähi-idän voileipäkakku, kuorrutus

  • 1/3 labnehia
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Lähi-idän voileipäkakku, koristelu

  • 1/3 labnehia
  • 2 dl seesaminsiemeniä tai valmista dukkah-mausteseosta

Lisäksi

  • lasagnevuoka (23 cm x 32 cm)
  • harsoliina tai puhdas ohut keittiöpyyhe labnehin valutukseen

Valmistusohje

Lähi-idän voileipäkakku tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin labneh eli valutettu jogurttituorejuusto. Siihen menee yksi vuorokausi. Sekoita kaksi purkkia eli yhteensä kaksi kilogrammaa täysrasvaista turkkilaista jogurttia sekä kolme teelusikallista hienoa merisuolaa ja kaada sekoitettu jogurtti harsoliinalla vuorattuun isoon siivilään. Laita alle kulho, johon neste saa valua. Nosta jääkaapiin valumaan vuorokaudeksi. Käytä valunut neste myöhemmin vaikka leivontaan. Tee kolmasosasta täyte, kolmasosasta kuorrutus ja kolmasosasta pallot koristeeksi.

2. Tee täytteet valmiiksi. Yhdistä kaksi purkkia valmista punajuurihummusta ja sata grammaa yrttituorejuustoa notkeaksi sähkövatkaimella.

3. Hienonna yksi desilitra tuoretta korianteria. Sekoita korianteri, kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa ja yhden sitruunan raastettu kuori sekä 1/3 labnehia. Paista 400 grammaa sitruuna-valkosipulimarinoitua broileria kypsäksi ja hienonna se pieneksi muruksi.

4. Kuorrutuksen ja koristelun voi tehdä juuri ennen tarjoilua.

5. Vuoraa lasagnevuoka kelmulla. Leikkaa vuokaleivistä reunat irti. Lado 1/3 vuokaleipäleiviipaleista vuoan pohjalle. Kostuta leivät tasaisesti kasvisliemellä pullasutia apuana käyttäen.

6. Täytä ensimmäinen kerros punajuurihummuksella, ripottele päälle puolet broilerista, lado toinen kerros leipiä ja kostuta ne. Lisää labnehtäyte ja loput broilerista. Lisää viimeinen kerros leipiä ja kostuta. Kääri vuoka kelmuun ja nosta kylmään yön yli.

7. Nosta Lähi-Idän voileipäkakku vuosta ja poista kelmu. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä se tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Tee lopusta labnehista pieniä pallukoita kosteilla käsillä. Pyörittele pallukat seesaminsiemenissä tai valmiissa dukkah-maustesekoituksessa. Koristele voileipäkakku. Tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2021.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi: Juustopiirakka-voileipäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lähi-idän voileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.