Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakkapannacotta

Lakkapannacotta on suomalaiseen makuun tehty italialainen klassikkojälkiruoka. Se on yksi helpoimmista italialaisista jälkkäreistä. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lakkapannacotta

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl lakkoja
  • 5 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 200 g vaniljarahkaa tai maustamatonta rahkaa + 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Lakkapannacotta tehdään helposti näin:

  1. Liota neljää liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Paseeraa kaksi desilitraa marjoja, säästä yksi desilitra koristeluun. Painele marjat tarkasti siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen. Siemenet voi syödä vaikka puuron joukossa, älä heitä niitä pois.
  3. Kuumenna viisi desilitraa kermaa ja puoli desilitraa sokeria kattilassa. Anna kuumentua ja sekoita. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.  Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Jos pidät erittäin makeasta, lisää sokeria puoli desilitraa eli tähän määrään yhteensä yksi desilitra sokeria.
  4. Anna kermaseoksen jäähtyä hetki.
  5. Lisää 200 grammaa rahkaa ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos pieniin annoslaseihin. Määrä riittää kuuteen hiukka isompaan ja kahdeksaan pienempään annokseen. Peitä kelmulla. Anna hyytyä 6 tuntia kylmässä.
  6. Koristele lakkapannacotta ylijääneillä lakoilla tai syötävillä kukilla.

Lue myös: Helppo jälkiruoka – kokosimme ihanimmat herkut arkeen ja juhlaan

Lue myös Anna.fi: Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakkapannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.