
Lakkapannacotta
Lakkapannacotta on suomalaiseen makuun tehty italialainen klassikkojälkiruoka. Se on yksi helpoimmista italialaisista jälkkäreistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lakkapannacotta
- 4 liivatelehteä
- 3 dl lakkoja
- 5 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 200 g vaniljarahkaa tai maustamatonta rahkaa + 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Lakkapannacotta tehdään helposti näin:
- Liota neljää liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
- Paseeraa kaksi desilitraa marjoja, säästä yksi desilitra koristeluun. Painele marjat tarkasti siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen. Siemenet voi syödä vaikka puuron joukossa, älä heitä niitä pois.
- Kuumenna viisi desilitraa kermaa ja puoli desilitraa sokeria kattilassa. Anna kuumentua ja sekoita. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Jos pidät erittäin makeasta, lisää sokeria puoli desilitraa eli tähän määrään yhteensä yksi desilitra sokeria.
- Anna kermaseoksen jäähtyä hetki.
- Lisää 200 grammaa rahkaa ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos pieniin annoslaseihin. Määrä riittää kuuteen hiukka isompaan ja kahdeksaan pienempään annokseen. Peitä kelmulla. Anna hyytyä 6 tuntia kylmässä.
- Koristele lakkapannacotta ylijääneillä lakoilla tai syötävillä kukilla.
Lue myös: Helppo jälkiruoka – kokosimme ihanimmat herkut arkeen ja juhlaan
Lue myös Anna.fi: Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakkapannacotta