Reseptit
30-60 min
Kiitos

Lemon Curd -sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna on kirpeän makea levite, joka sopii monipuolisesti leivontaan, kakkujen ja piirakoiden täytteeksi, kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lemon curd sitruunatahna:

3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl hillosokeria
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 limetin kuori ja mehu
1/2 dl sitruunamehua
50 g voita
Mainos

Valmistusohje

1. Mittaa keltuaiset, sokerit, sitruunoiden kuoret ja mehut kattilaan. Kuumenna aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.

2. Ota kattila liedeltä kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vatkaten. Anna sitruunatahnan jähmettyä tunnin ajan jääkaapissa.

Katso myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet

Anna.fi/ruoka: Köyhät ritarit sitruunatahnalla ja punaherukoilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lemon Curd -sitruunatahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X