
Lemon curd -sitruunatahna
Lemon curd eli sitruunatahna on kirpeän makea levite, joka sopii monipuolisesti leivontaan, kakkujen ja piirakoiden täytteeksi, kermavaahdon maustamiseen sekä teeleipien ja paahtoleivän päälle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Lemon curd -sitruunatahna
- 3 kananmunan keltuaista
- ½ dl sokeria
- ½ dl hillosokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1 limetin kuori ja mehu
- ½ dl sitruunamehua
- 50 g voita
Valmistusohje
Lemon curd -sitruunatahna tehdään helposti näin:
1. Mittaa keltuaiset, sokerit, sitruunoiden kuoret ja mehut kattilaan. Kuumenna aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.
2. Ota kattila liedeltä kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vatkaten. Anna lemon curd -sitruunatahnan jähmettyä tunnin ajan jääkaapissa.
Lue myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet
Lue Anna.fi: Köyhät ritarit sitruunatahnalla ja punaherukoilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lemon curd -sitruunatahna