Mandariinipiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 100 g voita tai muuta rasvaa
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Täyte
- 2 dl vettä
- 3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 dl sokeria
- 2 mandariinin tai appelsiinin raastettu kuori
- 4 mandariinin tai 1 appelsiinin puristettu mehu
- 2 kananmunan keltuaista
- 50 g voita
Pinnalle
- 2 kananmunan valkuaista
- 6 rkl sokeria
Valmistusohje
Mandariinipiirakka saa täytteekseen sitruskiisselin ja pinnalle makean marengin. Piirakka sopii niin juhliin kuin arjen kahvihetkiin.
1. Nypi voi, jauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue taikinareunat foliosta muovatulla pannalla. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
2. Mittaa vesi, maissijauho, sokeri ja hyvin pestyjen hedelmien raastettukuori ja mehu kattilaan. Kuumenna aineksia koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja voinokare.
3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
4. Ota piirakkapohja uunista. Poista foliopanta ja levitä sitruskiisseli pohjalle. Lusikoi marenki mandariinipiirakan pinnalle ja kuorruta piirakkaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mandariinipiirakka