Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-raperperikiisseli

Mansikka-raparperikiisseli on todellinen suomalainen kesäklassikko. Nauti kiisseli vaniljajäätelön tai kerman kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mansikka-raparperikiisseli

  • 8 dl raparperipaloja
  • 7 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 8 dl mansikoita viipaleina

Suurustamiseen

  • 1½ dl kylmää vettä
  • 4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Katso videolta, miten mansikka-raparperikiisseli valmistetaan:

Mansikka-raparperikiisseli valmistuu helposti näin:

  1. Pese raparperin varret. Voit kuoria ne halutessasi. Paksut ja puisevaksi ehtineet raparperit kannattaa kuoria. Pilko varret noin parin senttimetrin mittaisiksi paloiksi.
  2. Kaada vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää raparperit ja anna niiden kiehua, kunnes raparperit pehmenevät ja alkavat hajota. Voit pilkkoa mansikat odottaessasi.
  3. Lisää sokeri kattilaan ja sekoita.
  4. Sekoita erillisessä kulhossa perunajauhot kylmään veteen.
  5. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen.
  6. Poista kattila liedeltä ja lisää mansikkaviipaleet.
  7. Voit tarjota kiisselin lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Kiisseli säilyy jääkaapissa muutamia päivä. 

Vinkki! Jos haluat mansikoista pehmeät, voit lisätä ne kattilaan yhtä aikaa raparperin kanssa. Silloin kiisselistä tulee väriltään punaisempi.

Mansikka-raparperikiisseli
© Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Raparperi­-rosmariinikiisseli ja mascarponekermaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-raperperikiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.