Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi spritz

Raparperi spritz on raikas kesäjuoma, joka sopii juhlien alkumaljaksi tai hellepäivän kesäjuomaksi. Raparperin hapokas maku sopii loistavasti kuohujuomaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Raparperi spritz

  • 1 l vettä
  • 500 g raparperia pieninä paloina
  • 250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 dl sokeria
  • 60 g tuoretta inkivääriä

Lisäksi

  • ¼ l kivennäisvettä tai kuohuviiniä
  • jääpaloja
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Raparperi spritz valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa litra vettä, 500 grammaa raparperia, 250 grammaa mansikoita ja desilitra sokeria kattilaan. Lisää myös 60 grammaa inkivääriä sentin paksuisina paloina. Keitä raparperimehua noin 10 minuutin ajan. Siirrä sivuun jäähtymään ja tekeytymään.
  2. Kun mehu on jäähtynyt, siivilöi se ja säilö raparperijuoma suljetussa lasipullossa. Juoma säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
  3. Kaada lasiin 2/3 raparperimehua, 1/3 kivennäisvettä tai kuohuviiniä. Lisää lasiin jääpalat juuri ennen tarjoilua. Koristele raparperi spritz syötävillä kukilla.

Vinkki! Ihana juoma on myös raikas raparperita-drinkki.

raparperi spritz

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2023.

Lue myös Anna.fi: Raparperi gin&tonic


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi spritz

Sinun täytyy kommentoidaksesi.