Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka kruunaa kesäisen kahvipöydän. Mummon vanhalla ohjeella teet simppelin, mutta niin maistuvan piiraan. Kaurainen pohjataikina on todella herkullisen makuinen. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperi-rahkapiirakka, pohja

  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa

Raparperi-rahkapiirakka, täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1  l pilkottua raparperia

Valmistusohje

Raparperi-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Nypi 100 grammaa voita, puoli desilitraa sokeria, kaksi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, puolitoista desilitraa kaurahiutaleita ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta muruksi. Lisää kerma ja työstä taikina tasaiseksi käsin. Painele taikina piirakkavuoan (25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka viilenemään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  3. Sekoita kevyesti esim. käsivispilällä 250 grammaa maitorahkaa, 200 grammaa kermaviiliä, kaksi desilitraa sokeria, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja yksi teelusikallinen raastettua sitruunankuorta ja yksi teelusikallinen sitruunankuorta. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  4. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja ripottele raparperipalat täytteen päälle. Voit halutessasi asetella ne johonkin muotoon esimerkiksi punaiset varret keskelle kuten kuvassa ja vihreät ympärille.
  5. Tiputa uunin lämpö 180 asteeseen. Nosta raparperi-rahkapiirakka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.

Lue myös: Raperperin pakastaminen 

Lue myös Anna.fi: Parhaat raparperireseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.