Raparperivispipuuro
Raparperivispipuuro on herkän vaaleanpunainen ja pilvenpehmeä herkku, joka herättää ihastuneita huokauksia, kun koristelet sen kukilla ja pistaasilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Raparperivispipuuro
- n. 1 l (500 g) raparperia paloiteltuna
- 1 l vettä
- 1½ dl sokeria
- 1¼ dl mannasuurimoita
- ½ tl aitoa vaniljaa jauhettuna
Hillotut raparperit
- 4 raparperin vartta
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
Koristeluun
- 1 rs syötäviä kukkia
- 4 rkl rouhittua pistaasia
Valmistusohje
Raparperivispipuuro valmistuu helposti näin:
- Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4–5 minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät.
- Lisää mannasuurimot kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta puuro vaniljalla. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä tiskialtaassa välillä sekoittaen. Peitä puuro muovikelmulla niin, että kelmu osuu puuron pintaan saakka. Laita jääkaappiin yön yli.
- Valmista hillotut raparperit. Paloittele raparperit noin 5 cm:n pituisiksi paloiksi. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri, keitä vielä pari minuuttia. Laske lieden lämpöä ja lisää raparperipalat. Keitä minuutin verran, ota kattila pois liedeltä ja anna raparperien kypsyä ja jäähtyä sokeriliemessä. Voit valmistaa raparperit edellisenä päivänä. Säilytä ne sokeriliemessä jääkaapissa.
- Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa, 10–15 minuuttia.
- Jaa raparperivispipuuro kulhoihin ja koristele hillotuilla raparpereilla, syötävillä kukilla ja rouhitulla pistaasilla.
Vinkki! Tarjoa puuro halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/24.
Lue myös Anna.fi: Vispipuuroa ja raparperikermaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperivispipuuro