Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkamousse

Mansikkamousse valmistuu vaahdotetusta kermasta ja italialaisesta jälkiruokiin sopivasta mascarponejuustosta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mansikkamousse

  • 500 g mansikoita
  • 1 (luomu)sitruunan kuori ja puristettu mehu
  • 1¾ dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljauutetta

Valmistusohje

Mansikkamousse valmistuu helposti näin:

  1. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Laita mansikat kattilaan yhdessä sitruunankuoren, -mehun, sokerin ja veden kanssa. Keitä viiden minuutin ajan, kaada sitten kulhoon ja siirrä sivuun jäähtymään. Kun mansikat ovat jäähtyneet, kaada noin 4/5 seoksesta blenderiin ja soseuta.
  2. Vatkaa mascarpone sileäksi kulhossa. Lisää joukkoon kuohukerma ja vaniljauute ja vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu moussemaiseksi. Kääntele sekaan soseutettu mansikkaseos.
  3. Lusikoi tai pursota mousse pursotuspussin avulla laseihin. Lusikoi loput keitetyt mansikat ja niiden liemi moussen päälle. Murusta halutessasi päälle myös esimerkiksi digestivekeksejä. Moussen voi valmistaa myös edeltävänä päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Tarjoa mansikkamousse kesäjuhlissa alkoholittoman raparperi spritzin kera.

Vinkki! Vaihda marjat sesongin mukaan ja saat erimakuisia mousseja helposti.

mansikkamousse
Mansikkamousse valmistuu vaahdotetusta kermasta ja italialaisesta jälkiruokiin sopivasta mascarponejuustosta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/24.

Lue myös Anna.fi: Mansikka-valkosuklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.