Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkaritaritrifle

Aterian päätteeksi on tilaa vielä herkulliselle jälkiruoalle. Trifle on brittiläinen, kulhoon tehty kerrosjälkkäri, jonka kesäinen versio kyhätään kokoon mansikoista, kanelipullista sekä sitruunaisesta kermavaahdosta. Korvapuustien sijaan trifleeseen sopivat myös kuivahtaneet pulla- ja leipäviipaleet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mansikkaritaritrifle:

  • 6 isoa kuivahtanutta korvapuustia tai pullaa
  • 25 g voita
  • 500 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl mansikka- tai sitruslikööriä
  • 1 rkl vaniljasokeria

Sitruuna-kermavaahto:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl lemo curd -sitruunatahnaa

Valmistusohje

Mansikkaritaritrifle tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 6 isoa kuivahtanutta korvapuustia reiluiksi viipaleiksi. Paista vähässä voissa ruskeiksi molemmin puolin. Perkaa ja paloittele 500 g mansikoita. Nosta kulhoon mansikat, 1 d sokeria, 1 dl mansikka- tai sitruslikööriä ja 1 rkl vaniljasokeria. Sekoita aineksia, kunnes sokeri sulaa.

2. Vaahdota 3 dl kuohukermaa. Lisää joukkoon 250 g mascarponejuustoa ja 1 dl sitruunatahnaa. Vatkaa ainekset huolella sekaisin.

3. Nostele tarjoilumaljaan kerroksittain pullaviipaleita, mansikkaseosta ja sitruuna-kermavaahtoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/19.

Lue myös: Mansikka maistuu kesäherkuissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkaritaritrifle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.