Reseptit
alle 30 min
8

Mansikkaritaritrifle

Aterian päätteeksi on tilaa vielä herkulliselle jälkiruoalle. Trifle on brittiläinen, kulhoon tehty kerrosjälkkäri, jonka kesäinen versio kyhätään kokoon mansikoista, kanelipullista sekä sitruunaisesta kermavaahdosta. Korvapuustien sijaan trifleeseen sopivat myös kuivahtaneet pulla- ja leipäviipaleet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mansikkaritaritrifle:

6 isoa kuivahtanutta korvapuustia tai pullaa
25 g voita
500 g mansikoita
1 dl sokeria
1 dl mansikka- tai sitruslikööriä
1 rkl vaniljasokeria

Sitruuna-kermavaahto:

3 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl lemo curd -sitruunatahnaa

Valmistusohje

1. Leikkaa 6 isoa kuivahtanutta korvapuustia reiluiksi viipaleiksi. Paista vähässä voissa ruskeiksi molemmin puolin. Perkaa ja paloittele 500 g mansikoita. Nosta kulhoon mansikat, 1 d sokeria, 1 dl mansikka- tai sitruslikööriä ja 1 rkl vaniljasokeria. Sekoita aineksia, kunnes sokeri sulaa.

2. Vaahdota 3 dl kuohukermaa. Lisää joukkoon 250 g mascarponejuustoa ja 1 dl sitruunatahnaa. Vatkaa ainekset huolella sekaisin.

3. Nostele tarjoilumaljaan kerroksittain pullaviipaleita, mansikkaseosta ja sitruuna-kermavaahtoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/19.

Lue myös: Mansikka maistuu kesäherkuissa

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikkaritaritrifle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X