Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkapasta

Mansikkapasta viimeistellään paahdetulla ilmakuivatulla kinkulla. Intensiivinen makuelämys yllättää varmasti. Rouhi päälle runsaasti mustapippuria juuri ennen syömistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Mansikkapasta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5-6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 250 g mansikoita
  • 1 sitruunan mehu puristettuna
  • 1 dl mietoa oliiviöljyä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 200 g pastaa (esim. bucatini)
  • (suolaa)
  • ½-1 tl mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Mansikkapasta valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna rypsiöljy pannussa ja revi ilmakuivatun kinkun viipaleet puolikkaiksi. Kun öljy on kuumaa, laita muutama kinkkuviipale kerrallaan pannulle ja paista vuoroin molemmilta puolilta, kunnes viipaleet ovat rapeita. Nosta talouspaperipalan päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
  2. Poista mansikoista kannat ja pilko marjat.
  3. Valmista kastike soseuttamalla sitruunanmehu, oliiviöljy ja valkosipulinkynsi sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Keitä pastaa reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, kumoa se siivilään ja huuhtele kylmän veden alla. Nosta siivilä kulhon päälle, joka on täytetty (jää)vedellä. Kylmä vesi pysäyttää kypsymisen ja estää pastaa tarttumasta yhteen.
  5. Sekoita pasta kastikkeen kanssa kulhossa ja nosta lautasille. Rouhi annokseen mustapippuria. Murusta päälle rapeaa ilmakuivattua kinkkua ja lisää reilusti mansikoita. Viimeistele mansikkapasta tuoreella basilikalla.

Vinkki! Tämä pasta tarjoillaan kylmänä. Italian Puglian alueella pastaa syödään usein etenkin hellekeleillä. Tarjoa mansikkapasta vihreän salaatin kera.

mansikkapasta
Mansikkapasta yhdistää makeat mansikat ja rapeaksi paahdetun ilmakuivatun kinkun.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/24.

Lue myös Anna.fi: Mansikka-kesäkurpitsapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.