Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa-mansikkasalaatti ja yrttikastike

Lisää parsa-mansikkasalaattiin pinaatin sijaan villiyrttejä. Kerää voikukanlehtiä, vuohenputkea ja voikukannuppuja. Sitruunan raikastama yrttikastike tehdään villiyrttiguru Sami Tallbergin mukaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsa-mansikkasalaatti

  • 500 g vihreää tankoparsaa
  • ½ l mansikoita
  • 1 avokado
  • 1 ruukku rucolaa
  • 40 g babypinaattia

Salaatinkastike by Sami Tallberg:

  • 1 ¼ dl rypsiöljyä
  • ¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½-1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike. Sekoita 1 1⁄4 dl rypsiöljyä, 3⁄4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua 1⁄2 dl valkoviinietikkaa, 1⁄2 rkl dijonsinappia, 1⁄2 tl kuivattua rakuunaa, 1⁄2 valkosipulinkynsi ja 1⁄2–1 tl suolaa keskenään ja anna maustua yön yli. Siivilöi halutessasi rakuunat ja valkosipulit pois, sekoita huolellisesti.

2. Kuori 500 g vihreita tankoparsoja nupusta varteen ja leikkaa kova kanta pois. Keitä suolatussa vedessä pari minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa paloiksi.

3. Ota 1/2 l mansikoita, leikkaa niistä kanta pois ja leikkaa lohkoiksi.

4. Halkaise 1 avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha ja leikkaa kuutioiksi. Purista päälle sitruunamehua, jotta kuutiot eivät tummu.

5. Laita purkin pohjalle parsapaloja, mansikoita, avokadoa ja päälle 1 ruukku rucolaa ja 40 g pinaattia. Valuta kastiketta päälle tai tarjoile se erikseen.

Katso myös: Parsa-mansikkasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa-mansikkasalaatti ja yrttikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.