Reseptit
30-60 min
4

Parsa-mansikkasalaatti ja yrttikastiketta

Lisää parsa-mansikkasalaattiin pinaatin sijaan villiyrttejä. Kerää voikukanlehtiä, vuohenputkea ja voikukannuppuja. Sitruunan raikastama yrttikastike tehdään villiyrttiguru Sami Tallbergin mukaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsa-mansikkasalaatti:

500 g vihreää tankoparsaa
1/2 l mansikoita
1 avokado
1 ruukku rucolaa
40 g babypinaattia

Salaatinkastike by Sami Tallberg:

1 1/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 rkl dijoninsinappia
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1/2 valkosipulinkynsi
1/2-1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike. Sekoita 1 1⁄4 dl rypsiöljyä, 3⁄4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua 1⁄2 dl valkoviinietikkaa, 1⁄2 rkl dijonsinappia, 1⁄2 tl kuivattua rakuunaa, 1⁄2 valkosipulinkynsi ja 1⁄2–1 tl suolaa keskenään ja anna maustua yön yli. Siivilöi halutessasi rakuunat ja valkosipulit pois, sekoita huolellisesti.

2. Kuori 500 g vihreita tankoparsoja nupusta varteen ja leikkaa kova kanta pois. Keitä suolatussa vedessä pari minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa paloiksi.

3. Ota 1/2 l mansikoita, leikkaa niistä kanta pois ja leikkaa lohkoiksi.

4. Halkaise 1 avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha ja leikkaa kuutioiksi. Purista päälle sitruunamehua, jotta kuutiot eivät tummu.

5. Laita purkin pohjalle parsapaloja, mansikoita, avokadoa ja päälle 1 ruukku rucolaa ja 40 g pinaattia. Valuta kastiketta päälle tai tarjoile se erikseen.

Katso myös: Parsa-mansikkasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa-mansikkasalaatti ja yrttikastiketta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X