Reseptit
alle 30 min
6

Mansikka-halloumisalaatti

Mansikka-halloumisalaatti on kesäinen salaatti, jolle mansikat antavat raikkautta ja pirteää väriä. Mansikkasalaatin kastikkeeksi sopii valmis balsamiviinietikkakastike tai voit keittää kastikkeen itse mansikkamehusta, balsamiviinietikasta ja ruokosokerista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mansikka-halloumisalaatti:

1 nippu vhreää parsaa tai 2 avokadoa
225 g halloumijuustoa
(oliivi)leipää
tilkka öljyä
1 pussi salaattisekoitusta tai erilaisia salaatteja
keltaisia kirsikkatomaatteja
2 dl kuuutioitua kurkkua tai hunajamelonia
5 dl mansikoita

Kastike

tilkka öljyä
mansikanmakuista Blaze glaze -balsamiviinietikkakastiketta

Valmistusohje

1. Kiehauta tai grillaa kevyesti kuoritut parsat juuri ja juuri kypsiksi tai koverra avokadot kuoristaan.

2. Paista viipaloitu halloumijuusto öljytilkassa pannulla. Paahda samalla pannulla leipäviipaleet.

3. Lado kaikki ainekset laakealle vadille. Pirskota salaatin päälle öljyä ja makeaa balsamiviinietikkakastiketta. Tarjoa mansikka-halloumisalaatti kevyenä lounaana tai noutopöydässä.

Kokeile myös muita raikkaita salaatteja:
Mansikka-vuohenjuustosalaatti
Cobbin salaatti
Juusto-mansikkasalaatti
Ruoka.fi: Hedelmäinen halloumisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka-halloumisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X