Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkasalaatti

Mansikkasalaatti saa makua tuoreista yrteistä, rucolasta ja chilistä. Raikas salaatti sopii noutopöytään tai lisukkeeksi kesäruoille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mansikkasalaatti

  • n. 350 g mansikoita
  • ½ punainen, mieto chilipalko
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1½ tl hunajaa
  • 50-70 g rucolaa
  • 1 iso nippu minttua
  • 1 iso nippu basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Mansikkasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Poista chilistä siemenet ja viipaloi pieniksi viipaleiksi. Sekoita mansikat ja chili kulhossa sitruunankuoren, -mehun ja hunajan kanssa. Jätä tekeytymään 10–15 minuutin ajaksi.
  2. Sekoita tarjoiluvadilla rucola, mintunlehdet ja basilikanlehdet.
  3. Kääntele yrtti-rucolasalaatin sekaan mansikat. Lusikoi päälle mansikoiden liemi. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä ja lisää pieni ripaus suolaa.

Vinkki! Tarjoa mansikkasalaatti mansikkapastan kera.

mansikkasalaatti
Mansikkasalaatti saa makua yrteistä ja chilistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/24.

Lue myös Anna.fi: Mansikka-vuohenjuustosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.