![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2016/07/meloni-salaatti.jpg?s=0c65df45f3383aecd2b60b23f41c945a&fit=crop)
Vesimeloni-mansikkasalaatti
Vesimeloni ja mansikka ovat raikkaita ja herkullisa kesäsalaatin raaka-aineita. Molemmat myös viihtyvät fetajuuston seurassa. Koverrettua melonin kuorta voi käyttää salaatin tarjoilukulhona.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
- ½ vesimeloni
- ½ l mansikoita
- 2 syöntikypsäö avocadoa
- kourallinen villirucolaa
- 3 rkl vahvaa minttua
- 200 g fetaa tai muuta lampaanmaitojuustoa
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
- Kuori meloni ja paloittele hedelmäliha. Voit myös tehdä melonista palloraudalla palloja.
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Halkaise avocadot, poista kivet, viipaloi tai kuutioi hedelmä. Sekoita ainekset keskenään
- Lisää oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu, mustapippuri, suola ja hunaja. Sekoita hyvin.
- Kääntele kastike meloni-mansikka-avokadosalaatin joukkoon ja murenna päälle fetajuusto. Lisää lopuksi joukkoon kourallinen rucolaa ja silputtua tuoretta minttua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimeloni-mansikkasalaatti